5 wacan sing ireng banget kanggo Black Friday (utawa Black Saxon Black)

Ing Black Friday, Jumuah Ireng Anglo-Sakson lan ngimpor menyang bagean-bagean ing kene, lan ora ana sing luwih apik tinimbang njupuk kauntungan saka penurunan rega umum sing signifikan tinimbang maca. Ilmu lan hiburan ora ngenggoni papan, nanging buku luwih sithik. Lan ing format digital, luwih murah regane.

Minangka pamaca sing seneng banget, aku isih seneng banget karo kertas, nanging aku uga adaptasi karo format apa wae.crita sing tak senengi. Lan sing paling ireng, yaiku sing paling apik kanggo dina Jumuah kanthi warna kasebut. Dadi, aku milih limang hadiah sing sampurna kanggo dina Jumuah Ireng kasebut.

LA Rahasia - James Ellroy

Lan kita lelungan. Kaping pisanan kita nyebrang Atlantik kanggo nggayuh Pasifik kanthi asu gedhe, yaiku Anjing Mad James ellroy. Rong puluh taun kepungkur adaptasi film sing luar biasa banget kanggo karyane sing paling terkenal, LA Rahasia, dadi cara sing luwih apik kanggo nemokake utawa maca maneh.

Novel kompleks iki pancen tantangan kanggo sing maca sing paling nuntut, nanging luwih becik dimangerteni lan kagum potret kasar lan kuat sing diceritakake Ellroy babagan Los Angeles ing taun 50-an liwat telung polisi saka LAPD misuwur. Tanpa konsesi lan kanthi gaya telegrafi lan pemotongan, plot sing mbungkus nanging nyerep nuduhake sisih peteng kutha kasebut lan taun-taun kasebut.

Sun saka Mei - Antonio Manzini

Bali menyang Eropa lawas, luwih dhisik menyang sisih kidul, menyang Italia lan Lembah Aosta kanggo ketemu inspektur ironis Rocco Schiavone, dening Antonio Manzini. Kita sing tiba nyerah marang rasa senenge nanging uga simpati lan romantisme nalika debut ing Trek ireng, kita wis ngetutake Schiavone liwat telung crita liyane. Sing pungkasan, yaiku Sun saka Mei, wis tekan mateng lan konsolidasi narasi. Penting banget kanggo sing seneng gaya Italia sing khas nalika ngembangake novel kriminal kasebut.

Efek Domino - Olivier Norek

Banjur, aku banjur munggah sethithik menyang Paris kanggo ngucap ciuman marang kapten Victor kost. Aku bakal nindakake, lan sing nggawe, mantan pejabat polisi yudisial Olivier Norek. Efek Domino minangka judhul sing apik, dianugerahi ing 2016 kanggo novel kriminal paling apik ing Eropa, lan nglipur lan luar biasa Novel sing dibangun kanthi apik, kanthi plot lan karakter sing disenengi saka nonton. Lan uga nuduhake manawa sapa wae sing nulis duwe tabel sing paling apik, tabel nyata. Panemuan

Tekane ngelak - Jo Nesbø

Sabanjure, kita pindhah menyang sisih lor sisih lor karo salah sawijining putra saka kadhemen Norwegia sing paling gedhe lan paling sukses. Jo Nesbø terus miwiti kod paling ireng (lan salmon) pembayaran kasebut lan ing wulan Maret taun iki, dheweke nampilake novel paling anyar ing tur dunya, Tekane ngelak. Iki minangka crita kaping sewelas saka seri sing dibintangi karo makhluk sing paling misuwur lan ditresnani, yaiku komisioner Bolongan HarryLubang wektu iki bakal ngatasi masalah kasebut pembunuh serial sing uwal saka wong ing Policía lan korban sing dadi pangguna jaringan kontak Tinder.

Sapa sing ngerti lan wis maca ngerti kanthi becik materi sing ana tangan. Kanggo pamaca neophyte Nesbø, sanajan buku ing seri iki bisa diwaca kanthi mandhiri, ora disaranake sampeyan miwiti omah kanthi atap amarga sampeyan bakal ilang karakter lan kahanan sing wis ana rong puluh taun kepungkur lan sepuluh crita liyane. Nanging kanggo nesboadictos, kudu diwaca.

Selfies - Jussi Adler-Olsen

Lan pungkasane, kebaruan anyar sawetara dina kepungkur minangka kasus kaping pitu kanggo Departemen Q lan protagonis, sing ora nyenengake Carl Morck lan asisten asisten khas Assad.

Ing taman ing Kopenhagen katon ing mayit wong wadon tuwa. Komisioner Carl Mørck ditugasake kanggo neliti pembunuhan iki, sing ana kaitane karo kematian liyane sing kedadeyan pirang-pirang taun kepungkur. Sanalika a  pembunuh serial melu ngatasi wanita enom. Kajaba iku, manajer Departemen Q ora seneng karo tingkat resolusi cilik lan pengin nyuda bagean saka dana departemen kasebut.

Nanging Rose, asisten Carl Mørck, uga ngalami jaman ala. Dheweke angker karo kenangan kedadeyan ing jaman biyen sing meksa dheweke mlebu rumah sakit kejiwaan. Lan pungkasan, apa hubungane karo dheweke buruh sosial sing nesu lan telu wanita enom sing seneng banget karo penampilane, sing ketemu ing ruang tunggu kantor lan nggawe abadi nalika nggawe selfie?

Oalah, limang crita beda kaya titik ireng sing umumnanging ora bakal bisa kanthi cahya sing mesthi ndasari. Lima crita sing disaranake banget kanggo dina Jumuah Ireng iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.