5 tips kanggo golek wektu kanggo nulis

Langkah urip sing cepet saiki tetep meksa kita, ing pirang-pirang kasus, kudu prioritas tartamtu sadurunge ana tulisan sing menehi urip lan nemtokake kita minangka masarakat, minangka seniman. Yen sampeyan uga kudu juggle kanggo nggabungake bocah, makarya, gym, klumpukan sosial lan tuku minggu karo nulis, disaranake 5 tips kanggo golek wektu kanggo nulis.

Apa sing pengin ditulis

Nalika kita yakin manawa ora duwe wektu akeh kanggo nulis kaya sing dikarepake, kita "mbuwang-mbuwang sawetara menit kanggo nulis utawa nindakake tugas sing ana gandhengane karo literatur sing pungkasane nggawa kita menyang negara sing ora ana wong liya: kita miwiti crita crita, utawa kita bakal ngrampungake kertas liyane kaya simbol rutinitas sing nyepetake kita tanpa ngidini mandheg mikir apa sing arep ditulis lan sing arep dituju. Nyetel tujuane, bisa uga crita cekak, pirang-pirang crita, utawa novel, lan nggarap iku bakal dadi cara paling apik kanggo miwiti wiwitan sing apik.

Prierto

Menyang gym yen sampeyan ora butuh banget, lukisan mandalas nalika nulis bisa luwih santai, nalika nongkrong sing pengin diganti anggur lan surat ing wayah wengi. . . Prioritas nalika nyedhiyakake wektu kanggo literatur iku penting, lan iki kalebu kebutuhan kanggo nyuda (paling ora kanggo sawetara wektu) tugas / rencana / komitmen liyane sing bisa uga kita ora butuh utawa bisa ngalahake kesenengan kasebut. rahasia

Setel jadwal

Ya, ing papan sampeyan, sampeyan bakal bisa ndeleng wektu kanggo nindakake kabeh tugas kasebut, nanging kebeneran sampeyan ora duwe dina Setu lan Minggu esuk, coba tetepake wektu kanggo masrahake novel sampeyan. Kanthi cara iki, sampeyan ora mung duwe rutin nulis kanthi terus-terusan, nanging ora prelu kuwatir bab liyane saka organisasi minggon, amarga sampeyan bakal ngerti yen rong esuk (sajrone sampeyan ngurmati) kabeh bakal diwenehake lan crita sampeyan.

Pamit mobile

Kita duwe rong jam kanggo nulis, nanging sawise 5 menit lan utamane yen sindrom lembaran kosong ngaso, kita miwiti mbukak Instagram, banjur LinkedIn lan, tanpa sadhar, pungkasane maca artikel babagan properti quinoa lan cara ngenalake ing panganan saben minggu. Salah siji sing pertama dhawuhe dekalog penulis mesthine kanggo mateni rangsangan sadurunge nulis; rangsangan, utawa luwih becik gangguan, sing luwih penting tinimbang ing jaman nalika notifikasi seluler bisa ngganti kabeh.

Bener mengko

Yen kita nulis paragraf pertama lan ngentekake setengah jam kanggo nganalisis, bisa uga pencet tombol Delete. . Moray? Tulis kabeh sekaligus. Spit ide kasebut wiwit wiwitan nganti pungkasan utawa, paling ora, bisa uga bab utawa crita, amarga bisa uga kabeh sing sampeyan tulis sawise paragraf kasebut kanggo mbenerake pangowahan lan sampeyan rumangsa wis mbuang-buang wektu. Bener mengko, apa wayah sampeyan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.