5 sebab maca buku kertas

Maca ing pantai

Sanajan akeh wong sing cenderung dhisik mikir yen ebook luwih murah tinimbang buku kertas, nanging panliten kayata "Wit, planet, kertas", sing ditindakake dening Asosiasi Pabrik Pulp lan Kertas Spanyol, negesake manawa koran koran nggawe polusi kurang saka 30 menit maca ing Internet, asil adhedhasar panelitian sing ditindakake Institut Teknologi Kerajaan Swedia ing 2007.

Sanajan aku lali ora mikir yen kadang sawetara pasinaon penting nalika nuduhake iki 5 sebab maca buku kertas.

Ambune

Sawetara sensasi bisa dibandhingake karo sing kita alami nalika mbukak buku lan aroma sing ngeterake kita menyang papan nalika bocah, sanajan wektu, saya suwe. Aroma konten anyar ing antarane kaca, saka lawas, rasa seneng cilik sing saiki akeh dipromosekake nganti saiki nalika nyedhaki perpustakaan lawas utawa mbukak buku sing disimpen ing rak sing paling disenengi ing toko buku.

Nambah konsentrasi

Wong sing lair ing jaman digital bisa uga ora nemokake bedane antara maca ing kertas utawa maca kanthi digital. Nanging, kita sing mesthi maca ing kertas tetep bakal luwih kepenak ing kaca mentah kasebut, ora ana hyperlinks lan gangguan. Kasunyatan sing diganggu dening panliten kayata Naomi baron, panulis buku Words ing layar: Tujuan maca ing jagad digital, ing endi 94% saka 400 siswa universitas sing melu konfirmasi manawa dheweke luwih fokus ing kertas tinimbang format digital.

Sampeyan bisa menehi utang

Pira buku saka para bapak sing durung diwaca? Pira sing durung nate turun-tumurun? Lan kanca sing dipinjamake kanca sing apik nalika ngalami jaman sing ala? Buku kertas mbangkitake jagad crita kanggo dituduhake, nyilihake. Nggawe dheweke dadi suwe amarga bandha pribadi.

Seni nggaris ngisor

Akeh wong sing cenderung duwe pensil sing pas nalika maca buku. Ing kasusku, aku nggarisake frase sing bisa menehi inspirasi kanggo aku nggawe crita anyar, kuotasi kanggo ngelingi maneh ing wektu sing angel utawa wong liya sing nggawe sampeyan tresna, nggawe sampeyan lelungan lan menehi pelajaran. Lan kita kabeh ngerti manawa mbukak buku lan nemokake kabeh anotasi kasebut nalika lumaku ora ana gandhengane karo Evernote, utawa padding sing bisa ditrapake kanggo tembung ing Word kanggo nyorot.

Dheweke ora duwe batere

Buku elektronik duwe akeh kaluwihan. Kasunyatane, kajian iki ora dimaksudake kanggo ngrusak cara nyipta literatur anyar iki. Nanging sampeyan ora bisa nolak, ora kaya ebook, buku kertas ora mbutuhake batere utawa Wi-FiUga saka sumber energi eksternal liyane kajaba kepinginan kanggo terus nggawe buku iki dadi kanca pribadi kanggo nggawa lan ngonsumsi ing papan sing paling ilang ing donya.

Apa sampeyan luwih seneng maca buku kertas utawa ebook?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Israel saka Rose ngandika

    Ing kertas, mesthine. Lan ya, buku. Nanging buku nyata. Maca Victor Hugo iku ora padha karo maca narasi kontemporer sing ora biasa.

    1.    Enola ngandika

      Kepiye komentar sampeyan ora cocog. Ora kabeh sing saiki biasa-biasa wae lan ora kabeh sing ditulis dening Victor Hugo minangka karya seni.

      1.    Diego Deltell ngandika

        Sampeyan bener. Ora kabeh sing saiki biasa-biasa wae. Umume buku kasebut ditulis dening penulis sing ora bisa maca.

  2.   Susana garcia ngandika

    Pesen ing kertas! Selawase! Ora ana sing mbandhingake duwe buku ing tangan sampeyan, ide babagan pemisah sheet, mbukak lan bali menyang wacan sampeyan, ngulandara petualangan sampeyan dhewe sing diwujudake ing sheet!
    Artikel sing apik banget.

  3.   luis ngandika

    Aku maca ing loro, nanging aku entuk ing kertas sing pengin dakwaca maneh.

  4.   m-carmen ngandika

    Aku luwih seneng ing kertas, nanging aku ngerti manawa elektronik luwih kepenak lelungan

  5.   Marlyn camacho ngandika

    Aku ora percaya iki artikel pungkasan. Kepiye carane sampeyan bakal negesake bathi? Apa jenis format e-book sing sampeyan gunakake? Mung PDF?

    Aku maca babagan Sedulur lan mesthine aku bisa nggaris kabeh wacana, frase, ukara lan paragraf. Aku bisa nggaris garis iki lan nambah cathetan kanggo dheweke, nggaris garis lan nuduhake ing media sosial, utawa mung nyalin lan nempel. Nyatane, kindle bakal nggawe dokumen kanthi highlights sing digawe saka kabeh buku sing diwaca lan sampeyan bisa ngakses dokumen kasebut lan nyalin utawa nuduhake.

    Keuntungan liyane sing sampeyan sebut "bisa dipinjamake" aku bali lan takon kanthi serius? Paling ora Amazon nawakake kamungkinan kanggo menehi buku sing wis sampeyan tuku kanthi sah kanggo pangguna apa wae, sampeyan ora prelu dienggo, mung akun ing amazon lan gunakake aplikasi kindle ing pc, tablet, smartphone, lan sing paling apik yaiku manawa aku yakin bakal bali, Dheweke bakal bali amarga Amazon ngurus mbatalake wektu sing wis ditemtokake (sing dak kira wulan utawa 15 dina)

    Lan babagan "dheweke ora duwe batere" sampeyan bener, ora! lan kuwi? Yen aku njupuk kindle lan duwe pirang-pirang buku sing diunduh ing kana, aku wis rampung utawa bosen karo sing dakwaca, aku mbukak liyane lan liya-liyane. Dene yen njupuk kertas ing kertas lan bakal nyeselake utawa ngrampungake, aku kudu ngenteni mulih.
    Aku ora kudu nyambung karo Wi-Fi kanggo maca, mung kanggo ndownload lan e-reader duwe umur batere sing dawa, sing ora tahan suwe yaiku tablet.

    Siji-sijine sing bakal dakwenehake yaiku sampeyan "duwe bau". Nanging ayo mandheg nggoleki apa sing misahake kita lan fokus marang apa sing nyawiji. Ana akeh banget kaluwihan sing diwaca digital. Lan apa sampeyan ngerti sing paling apik? Sing e-book dudu sedulur lanang sing meri lan wedi yen kesasar.

    regards

  6.   Karl Kent ngandika

    Perpustakaan fisik saya ana 5.347 buku. Aku duwe luwih akeh buku ing macem-macem kamar lan puluhan rak tinimbang perpustakaan sing dakkenal. Lan kabeh iku buku nyata, apik banget. Nanging, nomer kasebut ora malah 1% buku sing daktampa ing macem-macem format digital. Keuntungan gedhe saka format digital yaiku ngirit ruangan ... Kabeh cocog karo 1 Terabyte USB sing sederhana.

  7.   Oscar Dante Irrutia ngandika

    Tanpa mangu-mangu, buku kasebut isih luwih praktis. Paling ora kanggo penyayang literatur lawas. Aku khusus sulih karo versi elektronik, wiwit saka perpustakaan pemuda tradisional - sing mesthi dakburi -, aku ngrampungake amarga mupangat digital. Cara liya, kaya sejarah sing mulang, rong format kasebut bakal urip luwih suwe. Kita kudu nggunakake lan fokus ing debat, dudu dhukungan, nanging konten: promosi, stimulasi, promosi lan ngeculake alam semesta sing diarani maca.

bool (bener)