5 panulis sing sengit karo William Shakespeare

Shakespeare

Saben panulis sing apik duwe klub penggemar, nanging uga wong sing durung seneng. Dadi William Shakespeare dadi penulis terkenal ing saindenging jagad, ora kaget yen dheweke entuk iri lan antipati saka sawetara panulis nalika semana utawa mengko.

Sabanjure aku dakcritakake 5 panulis sing bakal nganggep Shakespeare minangka pitenah.

Leo Tolstoy

Panulis Rusia iki ujar kaya ngono Lakon Shakespeare "sepele lan ala banget", saliyane kanggo nemtokake panganggit kasebut minangka "panulis artistik lan sepele sing sithik ora mung moral lan ora sopan”. Pungkasane, dheweke ngarani buku kaya Romeo lan Juliet utawa Hamlet minangka "penolakan lan rasa bosen sing ora bisa ditolak."

George Bernard Shaw George Bernard Shaw

Panganggit Irlandia iki dadi kritikus teater suwene telung taun ing London Saturday Review. Nalika semana dheweke mriksa 19 lakon Shakespearean, sing dikomentari

"Kanthi pangecualian saka Homer, ora ana panulis terkenal, uga Sir Walter Scott, sing dakkepengini kaya Shakespeare, apamaneh nalika ngukur kapinteran tumrap dheweke."

Mengko dheweke nambahake ing ngisor iki

"Aku wis ngupayakake akeh kanggo mbukak mata wong Inggris babagan kekosongan filosofi Shakespeare superficiality sawijining, standar dobel, kekirangan lan incoherence minangka pemikir, kanggo snobber, kanggo prasangka sing ora sopan, ora nggatekke lan ora bisa dadi filsuf. "

Voltaire

Filsuf, sejarawan, lan panulis misuwur iki uga seneng karo Shakespeare adaptasi pirang-pirang karyane. Nanging, panemu kasebut pancen beda-beda kaya sing bisa dideleng saka pratelane.

"Dheweke galak. Dheweke wis nulis akeh garis sing anggun, nanging potongan-potongan kasebut mung bisa disenengi ing London lan Kanada. Iki dudu tandha sing apik yen mung wong-wong saka omah sampeyan sing ngujo sampeyan ”.

Kanthi suwene wektu, kritik kasebut dadi luwih nyalahake.

"Getihku mendidih ing urat nalika dakcritakake babagan dheweke... Lan elek tenan ... apa aku, sing pertama ngomong babagan Shakespeare iki, uga sing pertama nuduhake mutiara Prancis sing ditemokake ing tumpukan kotoran gedhe banget. "

Potret Tolkien

JRRTolkien

Panulis The Lord of the Rings menehi gething murni marang Shakespeare wiwit dheweke isih enom ngomong babagan "papan dununge sing reged, lingkungane sing sederhana lan watake semut”. Nalika wis diwasa, dheweke nulis tulisane Shakespeare minangka "kobob getih."

Robert Greene

Saka wektu sing padha karo Shakespeare, panulis iki ngelingake panulis liyane babagan bocah lanang anyar ing jagad sastra, sing jarene

"Gagak wiwitan, dihiasi nganggo wulu, manawa kanthi ati macan kebungkus ing kulit pemain, dheweke ngira yen dheweke bisa nuwuhake ayat putih kaya sing paling apik kanggo kita lan sing paling penting dheweke dipercaya bisa dadi siji-sijine wakil adegan ing negara kita. "

 

Katon yen Shakespeare entuk sengit karo akeh panulis terkenal, sanajan kabeh misuwur saiki, Shakespeare ora mung panulis hebat sing dikagumi karo wong liya, nanging uga disengiti karo wong liya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Estelio Mario Pedreañez ngandika

    Kabeh wong wis bebas duwe lan mratelakake panemume dhewe babagan subyek utawa artis apa wae, sanajan George Bernard Shaw pancen sombong, luwih-luwih yen kita eling yen dheweke ngunjungi Rusia Soviet lan Komunis gampang ngapusi dheweke karo teater sing menehi dheweke. Dheweke numpak lan nggawe dheweke dadi propaganda sing tanpa pikiran. Ing kasus apa wae, meh ana konsensus universal babagan William Shakespeare: Dheweke minangka salah sawijining jenius banget kanggo Sastra Universal ing kabeh wektu, bebarengan karo Miguel de Cervantes.

  2.   Estelio Mario Pedreañez ngandika

    George Bernard Shaw minangka bukti liyane bedane talenta sastra lan kawicaksanan politik, amarga dheweke kagum lan dadi propaganda kanggo Stalin lan uga kanggo Mussolini. Ora ana sing kudu nggumunake nalika Nazi kanthi seragam, lulusan lan kapercayan saka Gestapo, Martin Heidegger sing ora sopan, salah, munafik lan overrated, pangagum lan panyebaran Hitler, amarga rasis kaya iki, dikagumi lan dianggep "jenius filsafat" lan biasa wae kanggo kabeh rasis.

bool (bener)