5 panulis kelainan mental

5-panulis-kanthi-kelainan mental

Miturut panelitian anyar, panulis khususe lan wong sing darmabakti kanggo seni umume (pelukis, musisi, pematung lsp), yaiku luwih cenderung nandhang kelainan mental tartamtu. Akeh kelainan iki disebabake dening stres lan kuatir nalika ngrampungake kerja kanthi tepat wektu lan bisa menehi inspirasi.

Sajrone wektu, wis ana akeh panulis sing diakoni sing ngalami masalah kasebut lan liyane sing asale saka alkohol lan obat-obatan. Saka antarane kabeh, kita wis milih iki 5 panulis kelainan mental. 

Ernest Hemingway

Masalah mental Hemingway wis ditulis ing genetika. Sawetara leluhurmu nandhang sangsara depresi lan akeh sing pungkasane nglalu.

Panulis dhewe duwe karya sing luar biasa kayata "Wong tuwa lan segara", jarene nandhang sangsara marga saka Kelainan bipolar, depresi, psikosis lan duwe sipat narcissistic tartamtu ing pribadine. Diagnosis sing bisa uga nyebabake kepiye penulis iki bakal mati. Kita kudu eling yen Ernest Hemingway tilar donya tanggal 2 Juli 1961, lampus nganggo bedhil dhewe. 

Virginia Woolf

Kanggo Virginia Woolf, drama kasebut bakal ditindakake wiwit cilik banget amarga nandhang sangsara planggaran seksual. Trauma sing ora bisa diatasi lan nalika umur 20 taun bakal ngasilake akeh gangguan saraf.

Iki ana ing pungkasan novel terakhir, "Antarane tumindak" ing taun 1941, nalika ana masalah gedhe, dheweke ngalami depresi sing jero. Dheweke ilang omah ing London nalika Perang Dunia II. Ing 28 Maret 1941, dheweke bakal ngisi kanthong karo watu supaya mengko mlebu kali cedhak omahe lan banjur kelem.

Tenessee williams

Penyakit dheweke, Kelainan bipolar, iku genetik. Adhine mbuwang umure ing rumah sakit jiwa, lan sawise nindakake lobotomi sing kurang apik, dheweke dipateni seumur hidup. Tennessee Williams wedi yen katon kaya mbakyune, nuntun dheweke nggunakake narkoba lan alkohol.

Uga matine mitra sentimental, nambah rasa ora nyaman lan depresi, saengga nambah konsumsi obat narkotika lan alkohol. Dheweke asring dirawat ing rumah sakit kaping pirang-pirang amarga kelainan iki lan wis suwe.

Hermann Hesse

Panulis Jerman sing hebat iki, sing nggawe karya hebat kayata "Siddhartha", diakoni wong tuwane dhewe ing klinik mental ing umur 15 taun. Alesan: dheweke mbrontak, lan ganti episode kreativitas, semangat lan kaluhuran karo wong liya sing ora gelem lan ora kuwat.

Sawise iki, dheweke uga kudu lunga menyang psikoterapis nalika, ing tengah Perang Dunia I, dheweke ana ing tengah-tengah perselisihan politik, wanita skizofrenia lan putra sing lara. Sanajan mangkono, dheweke bisa ngatasi lan ngatasi krisis kasebut.

Jack Kerouac

Pungkasan penulis iki ditulis dening dheweke: "Soy katolik lan aku ora bisa nindakake lampus, nanging Aku duwe niatngombe aku dhewe nganti mati".

Mangkono rampung, ing umur 47 taun, dening getihen internal, disebabake sirosis ati, asil umume ngombe alkohol. Dheweke seda kaya sing dikarepake, nulis ing kursi favorit lan ngombe segelas wiski lan minuman keras malt.

Apa sampeyan ngerti pungkasane tragis sawetara panulis kasebut? Apa sampeyan ngerti babagan masalah mental?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rubèn Darío Becerra Roa ngandika

    Panulis kena masalah mental, kanthi warisan utawa kepekaan karo kasunyatan eksistensi ... Kadhangkala dheweke asring mbingungake kasunyatan karo fantasi, utawa kosok balene, sing nyebabake konsekuensi mental ...

  2.   Asdrubal Cruz ngandika

    Menarik lan ing wektu sing padha rada sedhih amarga ndeleng apa sing dialami para paraga kasebut, sing nggambarake intine ing seni. Aku ngira dheweke ora kudu diadili, nanging kudu nulungi dheweke supaya bisa ngatasi kasangsaran kasebut supaya bisa nambah umur lan terus nuduhake kabecikan sing dikirimake dening otot kasebut.
    Wis apik banget kaca sampeyan 😉