5 panulis hebat lali karo donya

Aku bubar maca maneh buku saka guru kontroversial Osho babagan kreativitas lan kepiye, kadang-kadang faktor sing nemtokake manawa kreasi dianggep dadi mahakarya nanggepi keputusan kritikus sing uga ngukum penulis liyane utawa karya sing regane gedhe kanggo ngrampungake lali . Gabriel García Márquez, James Joyce, Ernest Hemingway utawa Federico García Lorca mung sawetara conto panganggit sing wis ngluwihi wektu, nanging apa mung siji-sijine sing pantes dienggo? Napa kabeh wong nglirwakake perkara kasebut 5 panulis hebat lali karo donya?

Goleki.

Augusto Monterroso

«Nalika tangi, dinosaurus isih ana»Apa bisa crita cekak sing paling misuwur lan dianalisis ing sejarah. Nanging, ora ana liyane sing ngerti babagan karya pangarange, Guatemala nasionalisasi Honduran Augusto Monterroso. Antarane akeh crita sing dadi warga negara kasebut mengko Miguel Angel Asturias (panganggit liyane sing saya lali) wrote we found his novel only, Sisane meneng, lan sawetara antologi crita kayata Karya Lengkap utawa Gerakan Tetep, conto babagan carane masarakat umum arang ngelingi panganggit sing biasane crita.

Nawal El Saadawi

#nawalelsaadawi ♏️ #Scorpio #susansarandonfanclubscorpio IKI WIS KANG SCORPS! 🦂

Foto sing dikirim dening Artis / Aktivis ⭐️ (@susansarandonfanclub) ing

Yen ndeleng conto kaya ing Sastra Nobel, kita bakal verifikasi manawa ana universalitas sing diproklamasekake dening panitia Swedia, mung 4 panulis Afrika sing dianugerahi penghargaan iki sajrone 115 taun kepungkur. Siji bukti maneh saka kelalaian sing ditindakake Barat sastra afrika saindhenging abad rong puloh, utamane babagan panulis, yaiku Chimamanda Ngozi Adichie, Nadine Gordimer utawa Mariama Bâ, wanita Senegal pisanan sing ujar kanthi terang-terangan babagan poligami ing karyanya Surat Paling Panjangku, sawetara pengecualian sing bisa ngluwihi wates kasebut. Wis ora ana pengarang liyane kayata Mesir Nawal El Saadawai, karya sing paling gedhe, Wanita ing titik nol, ngomongake babagan kasusahan jinis kelamin wanita ing negara sing 93% wanita sing ngakoni yen wis dirudopekso sawetara wektu ing urip. Kanggo pratelan.

Raphael Bernal

Deleng Claudia Piña, apa sing bakal ngancani aku nalika plancong menyang Dallas 😍😍😍😍😍 aku entuk #elcomplotmongol #rafaelbernal

Foto sing dikirim dening Saúl Iván Hernández Juárez (@historiatra) ing

Aktivis, wisatawan lan panulis, Meksiko Raphael Bernal minangka salah sawijining pangarang sing paling dilalekake ing negarane sanajan ngowahi novel sing paling terkenal, The Mongolian Conspiracy (1969), dadi detektif Filberto García, dadi salah sawijine novel kriminal gedhe sing pertama saka kerangka kerja Amerika Latin. Sabanjure, Bernal nulis salah sawijining karya fiksi ilmiah Latin sing pertamaJenengé mati (1947), lakoné La Carta (1950) minangka siaran kaping pisanan ing televisi lan salah sawijining buku cerpené, Trópico (1946), sing bubar dibangkitake omah penerbit Jus, ngeterake kita menyang pesisir Chiapas sawetara karya (lan pandhuan) sing bisa ditindakake.

João Guimaraes Rosa

Quadro novo na perpustakaan. 🙌🏻 Gostaram? #guimaraesrosa #joaoguimaraesrosa

Foto sing dikirim dening Melhor Literatura (@melhorliteratura) ing

Sanajan dianggep minangka  panulis paling gedhe ing kabeh Amerika Latin awal 60 taun, João Rosa (foto header) nate kelalen karyane sing paling gedhe, Pegunungan gedhe: trotoar, mandheg dicithak ing versi sing diterjemahake menyang Inggris. Miturut akeh wong, terjemahan sing elek kasebut sebagian disalahake, amarga sebagian besar kasunyatane manawa Guimarães dibayangke ing pérangan kerja basa masarakat backlands, wilayah ara-ara samun ing sisih lor-wétan Brasil ing kana dheweke kerja dadi dokter pirang-pirang taun. Ditondoi dening prosa gaib lan khas, sing dikenal kanthi jeneng «Ulysses Brasil»Nyakup hubungan manungsa karo lingkungane lan dhemit dhewe.

Armando Palacio Valdes

#bust saka # panulis #ArmandoPalacioValdes. Ing #ParquedeSanFrancisco. #Oviedo #feliztarde corazon💛s.

Foto sing dikirim dening Isabel Alvarez (@isjovey) ing

Lair ing kutha Entralgo Asturian ing taun 1853, Palacio Valdés minangka panganggit sing ngerti jamane, kanthi jurnalisme minangka senjata pangowahan lan realisme sing dibayangke luwih saka telung puluh karya, ing antarane kalebu Estate kaping papat (1888) utawa esai "Sastra taun 1881", bebarengan karo kancane Leopoldo Alas Clarin. Pesen politik Palacio Valdés nyebar ing masarakat nalika semana lan uga ing luar negeri, dadi calon ing telung kesempatan kanggo Sastra Nobel, nanging ing taun-taun pungkasan sawetara ngerti babagan eksistensi, kepiye uga karangan sing dituduhake Novelis sing lali saka Spanyol, ditulis dening peneliti Inggris Brian J. Dendle. Untunge, ing Gutenberg.org sampeyan bisa menehi maneh bagean saka karya pengarang Asturian iki.

Iki panulis lali dening donya Dheweke duwe kabeh tujuan supaya bisa dadi Gabo utawa Vargas Llosa sesuk, nanging terjemahan sing ora apik, wektu sing salah lan akeh sebab liya sing dikepengini kepepet ing wektu, bisa uga nganti saiki.

Apa panulis liyane sing lali sampeyan ngerti?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Miguel Hernandez Sola ngandika

    Mbok bilih ingkang dipuncariyosaken inggih menika boten nggatosaken sastra. lan nggatekke. Nanging ngomong babagan penulis sing lali aku ora masuk akal

  2.   danigenji ngandika

    Saka Palacio Valdés aku nyaranake: Suster San Sulpicio. Aku wis jarang ngguyu novel. Dheweke pancen serius lan resmi, lan dheweke asin banget lan pedhes. Lucu banget. Wiwitane ora sopan, nanging nalika wong anyar Sevillian ngontrol hubungan lan plot, lan nggawe dheweke ngalami masalah kaya lemari klambi mahoni, novel kasebut ora bisa bunder lan sampurna.