5 pantai literatur sing nate dibukak

Buku minangka tiket siji arah menyang papan sing anyar, apamaneh nalika kanthong nandhang lara lan ngunjungi sawetara papan sing adoh dadi daging fantasi. Untunge, ing sejarah literatur ora ana papan kanggo alas lan kraton, planet fiksi lan uga liyane 5 pesisir sastra Ing antarane ana sing ditemokake favorit Hemingway utawa pandangan mercusuar sing paling misuwur ing literatur abad kaping-XNUMX.

Playa Pilar (Kuba) - Wong Tua lan Segara, dening Ernest Hemingway

«Dheweke lungguh ing Teras. Akeh nelayan sing moyoki wong tuwa kasebut nanging dheweke ora nesu. Mesthi wis ing Playa Pilar, sawijining teluk sing durung dibangun ing sisih lor-kulon Kuba, ing Cabo Guillermo, ing endi protagonis The Old Man and the Sea budhal nggolek iwak paling gedhe ing Teluk Meksiko, miturut prasangka yen Ernest Hemingway duwe papan sing durung diresiki ing pulau Karibia, ing kana dheweke ngombe, manggon lan nulis sajrone taun 50an.

Pantai Upton Towans (UK) - Kanggo Mercusuar, dening Virginia Woolf

Dibatesi karo Segara Celtic, kabupaten Cornwall, ing sisih kidul-kulon Inggris, kalebu ing pesisir pantai Upton Towans, sing kalebu hamparan pasir sing nyawang mercusuar sing bakal menehi inspirasi kanggo novel Al Faro sing misuwur, dening Virginia Kulit domba Luwih saka wolung puluh taun, ora ana sing ngerti manawa pantai iki lan mercusuar inert ing Pulo Godrevy Pengarang nglampahi musim panas nalika bocah isih padha sing bakal menehi inspirasi ing papan musim panas Nordik ing Ramsay nganti taun 2009, sing duwe papan perlindungan sastra iki, Dennis Arbon, mutusake lelang rega 80 ewu pon.

El Saler (Valencia) - Cañas y Barro, dening Vicente Blasco Ibáñez

Photography: Tailords

Sanajan ditulis dening Vicente Blasco Ibáñez ing pantai Malvarrosa, ing kutha Valencia, tumindak alang-alang lan lendhut, diterbitake ing taun 1902, ana sisih kidul liyane. Ing mikrokosmos muddy digawe dening penulis naturalis El Palmar ana papat omah petani ing saiki sawetara paelas paling apik ing wilayah kasebut disiapake, Albufera minangka laguna gedhe welut lan iwak lan El Saler, kutha cilik ing pantai sing ana gundukane wong Nudis ngganti sapi lanang sing diterangake ing novel Tonet.

Pantai Aljazair - Wong Asing, dening Albert Camus

Ditolak dening Aljazair sing dadi bagean saka DNA, Albert Camus mesthi meksa nyorot srengenge sing ngilangi cidra, papan sing ditemoni srengenge lan miseraa lan papan kanggo salah sawijining novel sing paling misuwur, El Extranjero. Pertemuan antarane nalika menyang pantai ing Algiers Mersault nindakake tindak pidana kasebut sing nemtokake inti (lan kontroversi) novel sing diterbitake taun 1947. Dina iki pantai isih nglambangake kiasan jagad sing rame.

Pantai Maya (Thailand) - Pantai, dening Alex Garland

Sanajan bukune Garland ora nemtokake lokasi sing pas karo pantai rahasia sing teka dening backpacker sing isih enom, jagad iki yakin manawa kasebut yaiku Pantai Maya, salah sawijining swarga sing paling ideal ing jagad iki. Pulo Kho Phi Phi ing Thailand. Formasi Karst, perairan biru lan alas sing tumpah ing gunung kasebut minangka Eden sing dikunjungi penulis kaping rong puluhan taun 90an.

Sawetara iki 5 pesisir sastra dheweke tetep ora dijenengi kaca-kaca sing nggawe dheweke dikenal pirang-pirang taun, nganti rame sing misuwur negesake supaya bisa nemokake. Saiki, papan-papan kasebut terus dilindhungi kanthi jejak misteri, sawijining inspirasi sing isih kepepet ing antarane gundukane.

Apa pantai literatur liyane sing sampeyan eling?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Bajing ngandika

    Maca lan lelungan mesthi ana gandhengane. Sampeyan bakal pengin ngemas koper banjur nyelehake salah sawijining karya kasebut.

bool (bener)