5 hebat komik: Ibáñez, Escobar, Vázquez, Segura lan Peñarroya

Saka kiwa nengen lan saka ngisor nganti ndhuwur: Manuel Vázquez, José Peñarroya, Francisco Ibáñez, Roberto Segura lan José Escobar

Tanggal 15 Maret Francisco Ibanez Piyambakipun yuswa 83 taun lan kaping 31 minangka pengetan kematian Jwani escobar ing taun 1994. Kalorone bisa uga tombak loro saka seri kartunis lan kartunis sajarah saka komik kita.

Dina iki aku pengin ngajeni wong-wong mau dheweke lan telung jeneng liyane sing aku seneng banget: Jose Peñarroya (Don Pío, Pepe penggemar, Pitagorín), Manuel Vazquez (Suster Gilda, Anacleto) lan Robert Segura (Panda, Lily, Passigartout Rigoberto). Wis pirang-pirang kaping ...

Dinginku, kios Madrid lan sapristi!

Ora ana sing ujar - utawa ora ngerti apa sejatine - "Sapristi!" (a Gallicism cacat), nanging kita sing wis umure tartamtu sinau karo Mortadelo lan Filemón. Kaya kita sinau maca (nalika huruf kapital ora ditandhesake) karo komik kasebut. Lan nalika mulih, aku tetep njupuk komik saka koleksiku, sing dakgawe kaya emas ing kain, kanggo maca maneh lan rumangsa kepenak maneh kaya nalika isih bocah.

Sanajan aku mung maca, luwih-luwih kapan Aku bakal kadhemen demam lan aku kudu tetep turu lan ora mlebu sekolah (apik!). Mumps, konstipasi utawa apa wae sing ora dakeling-eling maneh. Nanging aku ing kasur kanthi tumpukan komik ing jejere lawang.

Wayahe apik liyane yaiku menyang Madrid ing akhir minggu ing omah bulik-lik. Ing kios ing ngisor iki bapakku mesthi tuku kanggo kita, sing dawa, kaya sing ana ing koleksi Ole de Bruguera. Ing Humor Super padha wis ing sumum. Nanging aku seneng kabeh.

Saka koleksi komikku. Carousel lan Thumbelina kagungane bulikku lan umure wis luwih saka 60 taun. Nyakup Escobar, RAF, Ibáñez, Vázquez lan Segura.

Gedhe 5

Ana akeh liyane, kaya SHELF (sing dakkandhakake ing artikel iki), Schmidt, Matias Guiulsp, nanging aku wis ngrampungake babagan iki. Kabeh padha setuju karo omah penerbitan legendaris Bruguera lan kalebu sekolahe.

Jose Peñarroya

Saka Peñarroya, wong asli Forcall saka Castellón lan kanca saka Cifré (liyane sing hebat) lan Escobar, aku seneng garis gambar sing bentuke bunder lan uga warna vignette sing luntur. Don pio, kanthi candor sing nggambarake dheweke, aku seneng, kaya Pythagorin y Lemu diiseni, Lan mesthine Pepe Kipas.

Manuel Vazquez

Vázquez saka Madrid digambar ing bioskop dening Santiago Segura sawetara taun kepungkur lan dheweke meh dadi karakter buku komik dhewe. Aku ngomong apa! Iku tanggung. Ibáñez mindhah fame defaulter ing kertas lan malih dadi loteng denizen saka 13, Rue del Barnacle, sing mesthi kepepet lan saben kreditor ngetok lawange saben dina.

Nanging kajaba mitos, Vázquez nggawe seri karakter sing ora bisa dilalekake kayata Anacletus, sing apik banget katentreman nenek, sanget Suster Gilda utawa Kulawarga Churumbel utawa sing gedhe-gedhe Bawang bawang. Luwih saka atusan strip komik lan sampul.

Robert Segura

Saka Badalona, ​​Segura uga duweke dadi subur lan generasi gedhe 57 sing ketemu ing Bruguera. Lan aku seneng crita lan karaktere utamane stroke ekspresif, saliyane nyenengake naskah-naskah kasebut.

Rigoberto Picaporte, sarjana besar, Para raja Alcorcón lan Pepón sing kesed, pepe auger, Kapten Serafin lan Kabin Iblis... Lan nalika aku ganti komik "bocah-bocah wadon" kaya Esther (saka ageng Campos Purita), Aku seneng banget piluca y Lily.

Jose Escobar

Lan aku pindhah menyang duo pungkasan sejarah lan langgeng, amarga Escobar minangka siji. Komik Spanyol ora bisa dingerteni tanpa dheweke lan ciptaane tetep kecanthol. Uga ora dingerteni - uga ora bisa dihargai - sejarah separo kapindho abad kaping XNUMX negara iki yen ora ana Tarub, siji Petra, wungu kanggo kabeh, lan, mesthi, tanpa sanget Zipi lan Zape.

Francisco Ibanez

Ana terus. Legenda urip ing sikil jurang. Mesthi dheweke pamit karo nggawa potlot lan nalika dheweke ngilang, ora bakal ana liyane. Kabeh mau ora ana tandhingane, nanging Ibáñez wis padha ngluwihi awake dhewe. Ora bisa nyoroti akeh perkara babagan dheweke. Kanggo kang tenagane, su kapasitas kerja sing luar biasa lan bakat sing ora kompromi. Ora ana sing duwe tandhane

Watake, sing paling misuwur, ngetutake lan disenengi. Ing rak toko buku apa wae sampeyan ndeleng volume lan volume kanthi atusan kasebut. Mortadelos, SuperMortadelos, spesialisasi kanggo mengeti 30, 40, 50th lan saiki mengeti 60th, sing bakal dikandhani mengko.

Ora ana sing ngungkuli Mortadelo lan Filemón, agen TIA paling gedhe ing donya yaiku. Nanging dheweke uga seneng. Tombol Sakramen, Pemecah atap, Kulawarga Intrik, Pepe Gotera lan Otilio... Lan kelemahane, yaiku 13, Rue del Barnacle, potret sosial kabeh ing rencana surealis meh 60 taun uga.

Mesthi wae

sing aja mandheg maca komik (Aku nolak "komik" kanggo jeneng kasebut) lan nemokake luwih akeh tinimbang penulis kasebut sing ngisi masa kanak-kanak karo humor lan imajinasi sing apik.


Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria ngandika

    Aku seneng komik. Wong kasebut terus mandheg tanpa mandheg, siji-siji. Zipi lan Zape, Mortelo, Lily, Esther lan dunyane, Carpanta, Abuelita Paz, Pitagorín, Anacleto, Don Pío, 13 rue del Percebe, Floripondia Piripí, seneng banget ngomong, Petra, Caty kucing wadon ... akeh liyane Jam lan jam maca lan maca maneh komik sing apik banget. Aku isih duwe sing lawas lan wiwit-saben aku tuku sing lawas, lan yen patang puluh taun kepungkur, aku ora bosen maca. Lan apa sing aku sinaoni saka dheweke! Saiki masarakat ora maca, malah masarakat padha latihan dadi guru. Pancen sedhih, tenan. Jaman digital wis akeh menehi kita, nanging uga akeh prekara, kalebu pakulinan maca sing sehat lan prelu.