5 juru crita hebat ing sejarah

Edgar Allan Poe

Jagad iki kayane terus-terusan ngandhani kabeh marang kita para juru crita kita kudu nulis novel sanalika bisa, crita kasebut sinau ngembangake karya sing luwih jembar, nanging kaping pirang-pirang aku isih ora yakin. Lan bisa uga kasebut 5 juru crita hebat ing sejarah dheweke uga mikir babagan iki nganti nampa yen dheweke rumangsa luwih kepenak ing ringkes lan subtle, amarga ana sawetara sing padha narasi sing paling universal ing jaman kita.

Anton Chekhov

Jagad crita ora bisa dikatutake tanpa sepupu pendhita Dostoevsky lan Tolstoy, wong sing nggawa Rusia sing adhem, apatis, lan ringkes kasebut ing saindenging jagad iki ing pertengahan abad kaping XNUMX lan nganti saiki Chekhov tetep dadi salah sawijining referensi literatur cekak amarga naturalisme kasar, karakter sing luwih penting tinimbang argumen kasebut dhewe.

Alice munro

Alice Munro, pemenang Hadiah Nobel Sastra 2013.

Juru bicara ing Nobel ing 2013 milih dheweke "guru dongeng kontemporer"Sanajan wis nerbitake novel, The Life of Women, Munro Kanada negesake manawa dheweke rumangsa luwih kepenak nalika crita babagan wanita sedhih, bojo despotis lan kutha-kutha ing segara sing dikunyah tragedi intim. Wulan Jupiter utawa rasa seneng banget bisa uga dadi loro conto karir sing paling apik.

Charles perrault

Kondhang saka Dongeng iku ora bakal ana tanpa dheweke, tanpa panulis Prancis sing ing abad kaping pitulas mutusake kanggo ngganti puisi politik kanggo legenda legenda abad pertengahan sing digawe legi kanthi jinis dongeng sing digawe ing istana, sing dikuatake dening tombol peri lan diabadikan dening para putri. Ibu Dongeng, diterbitake taun 1655, dadi pemicu dongeng kayata Kecantikan Turu utawa Hood Red Riding sing bakal dadi narasi sing abadi, alesan kanggo moral lan minangka alasan kanggo nggawe maneh pangarang liyane kayata Brothers Grimm sing tujuane mesthi nyegah anteseden lisane ora bakal mati kanthi lakune wektu.

Edgar Allan Poe

"Crita kudu duwe humor sing unik lan saben ukara kudu ana", minangka ukara sing nemtokake panulis Amerika. Lan ing kasus kasebut, humor kasebut rada suram, serem lan mistik. Panulis saka Kucing Ireng ana kunci ing nggawe maneh jinis fantasi lan horor: Dheweke nggawe novel Gothic, nyebar bibit surealisme Prancis, nggawe detektif lan uga negesake manawa urip kanthi nulis dhewe dudu tugas sing gampang amarga dheweke dadi penulis Amerika pertama sing ngusulake kanthi resmi.

Jorge Luis Borges

Amerika Latin kebak pendongeng hebat: saka Gabo nganti Octavio Paz, saka Juan Rulfo nganti Cortázar, nanging yen ana pangarang sing bisa unggul ing ndhuwur liyane minangka "juru crita" langsung yaiku Borges.. Kanthi teologi, alegori lan metafisika minangka dhasar karyane, Borges ninggali residu abadi ing serat universal, luwih khusus ing basa Spanyol, ora bisa dipateni, ditandur karo kabeh "impen sing diarahake" yen literatur nglambangake pangarang Argentina .

Iki 5 juru crita hebat ing sejarah Dheweke nggambarake genre literatur sing dikembangake dening karya-karya hebat lan pengarang sing tanggung jawab kanggo mbela ringkes lan nggawe kehalusan crita dadi bahan utama saka jinis narasi kasebut.

Pitakonane yaiku: apa crita kasebut dadi jinis sing bakal ditemtokake? Bakal bali ing mode? Utawa apa wis wiwit mbalekake papane ing rak?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)