5 buku babagan imigrasi

passport-576913_960_720

Sajrone dekade pungkasan, globalisasi maju kanthi langkah-langkah raksasa, mbentuk jagad sing rame amarga akeh nuansa sing pait amarga pungkasane gawe marem kanggo wong-wong sing ninggalake negarane kanggo golek kesempatan anyar.

Kanthi episode kayata gelombang para pengungsi saka Suriah utawa bawana kayata Afrika lan Amerika Selatan sing terus ngambah ing sisih Kulon, iki 5 buku babagan imigrasi dheweke dadi maos aktualitas rabid sing ora kalebu kualitas narasi mewah.

Americanah, dening Chimamanda Ngozi Adichie

Panulis Nigeria Chimamanda Ngozi Adichie.

Panulis Nigeria Chimamanda Ngozi Adichie.

Diowahi dadi swara feminis paling kontemporer ing bawana Afrika, wong Nigeria Chimamanda Ngozi Adichie wis ngubengi jagad antarane ceramah, resmine malah a sampling kanggo lagu saka Beyoncé sing padha, pengagum saka karya seniman sing ngundakake Pan-Africanism kanthi maksimal. Americanah, novel sing paling misuwur sing diterbitake ing Spanyol dening Random House Literature, ngetutake langkah saka pasangan Laos taun 90an sing impene arep pindhah menyang Amerika. 

Tanah sing Ora Biasa, dening Jhumpa Lahiri

Salah sawijining waosan sing paling anyar diwiwiti kanthi kutipan saka Nathaniel Hawthorne sing ujar, "Alam manungsa ora bakal ngasilake woh, kayata kentang, yen ditandur bola-bali nganti pirang-pirang generasi ing lemah sing padha." Ukara sing nemtokake kanthi sampurna el kolase crita para imigran Hindu ing tlatah Amerika sing dicakup karo buku crita iki dening Jhumpa Lahiri, Pulitzer Award Winning Penulis Bengali Orang Tuwa.

Urip cekak Oscar Wao

Nerd, dipinggirake lan disalahpahami, Óscar minangka putra saka wanita sing hijrah saka Santo Domingo sawise tilar donya Trujillo, salah sawijining diktator paling getih ing abad kaping-XNUMX. Nggabungake humor karo drama, Junot Díaz nyedhiyakake analisis sing beda lan beda babagan diaspora Karibia ing lingkungan New Jersey, ing Amerika Serikat. Novel kasebut ditunjuk dening The New York Times minangka karya sastra paling apik ing taun 2007.

Buku Orang Amerika sing Ora Jeneng, dening Cristina Henríquez

Diterbitake dening Malpaso ing negara kita, novel kanthi judhul sugestif iki nyritakake babagan rong kulawarga, yaiku Rivera lan Toro, saka Meksiko lan Panama, digabung karo kisah katresnan anak-anake Maribel lan Walikota. Minangka latar mburi, interspersed kepinginan kanggo tekan Amerika Serikat lan paseksi saka kabeh wong saka Amerika Latin menyang tanah sing dijanjikake lan kabeh sing glitter ora emas.

Emigran, dening Shaun Tan

buku-ing-imigrasi

Ing dhaptar iki uga ana ruang kanggo novel grafis, utamane nalika nerangake Emigrants, sawijining karya karya Shaun Tan sing diterbitake taun 2006. Perhiasan saka 128 kaca sing nggabungake huruf karo ilustrasi saka penulis dhewe, yaiku sajrone fiksi jagad padha karo motif spanduk lan surealis sing digawe spontan kanggo crita universal babagan bapak sing mutusake ninggalake keluargane kanggo nyebrang samodra lan golek urip sing luwih apik ing papan liya. Disaranake banget

Apa buku imigrasi sing disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jimmy urip ngandika

    "Nalika dheweke seneng lan ora duwe dokumen" petualangan Gabriel García Márquez ing negara kita, Venezuela, humor lan katresnan ing crita sing seger lan guyonan.

  2.   Violet ngandika

    Novel sing nyenengake babagan bocah wadon sing pengin omah-omah karo wong asing supaya dheweke bisa ninggalake negarane kanggo mbantu wong tuwa. Realistis, nglipur lan jero ing wektu sing padha. Diarani A KIDNEY FOR GIRL ANDA (panganggit Lourdes María Monert)

bool (bener)