5 buku kanggo maca musim semi iki

primavera

Kaya saben taun, tanggal 21 Maret wiwitane musim anyar kanthi hawa sing apik, endhog Paskah, renang kaping pisanan ing segara, Fiesta de los Patios de Córdoba, komuni, Dina Ibu utawa, utamane, Dina Buku dadi sawetara atraksi apik ing musim sing sadurunge musim panas sing ditunggu-tunggu.

Telung wulan srengenge lan udan sing ora dikarepake bisa dirasakake 5 kanggo maca musim semi iki lan mbayangno, nalika sedhela, kita maca kanthi mbungkus kembang ing dataran Tuscany utawa aroma teras paling apik ing Mediterania.

Kamar sing Bisa Deleng, dening EM Forster

Diterbitake ing taun 1908, salah sawijining Novel sing paling misuwur dening panulis Inggris EM Forter lan diadaptasi ing bioskop ing taun 1985, musim semi dadi protagonis ora resmi saka crita iki sing ngetutake lakune Lucy Honeychurch, wanita enom Inggris saka kulawarga sing apik sing mutusake mbuwang spring ing Tuscany, dadi salah sawijining wanita independen pertama sing nggawe Grand Tour ing Eropa. Novel kasebut, saliyane kanggo tekad kanggo mindhah kita menyang wilayah Italia sing enak, minangka latihan ironi lan kritik nalika abad iki sing menehi tandha istirahat kanthi label lan konvensi Victorian Inggris ing pungkasan abad kaping XNUMX .

Buku Jungle dening Rudyard Kipling

Kipling Book Jungle

Sabanjure tanggal 15 April, iki bakal tekan layar adaptasi anyar saka Disney's The Jungle Book, wektu iki ing format tumindak langsung. Kesempatan sing apik kanggo njupuk buku asli sing diterbitake Rudyard Kipling taun 1894 kanthi jeneng Book of the Virgin Lands, kompilasi crita sing ditemtokake ing alas India (diarani buku Seoni) lan lakon, antara liya, bocah Mowgli, bear slalo Baloo, panther Bagheera, macan Bengal Shere Khan utawa python Kaa. Buku kasebut, disusun minangka kompilasi dongeng kanthi piwulang moral sing gedhe, bisa didownload gratis wiwit kerjane Kipling dadi domain umum. Bagean nomer loro, The Second Jungle Book, yaiku 180 derajat film Disney sing wis dingerteni. Lan aku ora bakal ngomong luwih akeh.

Sewu srengenge apik banget, dening Khaled Hosseini

Sewu srengenge apik banget

1 Mei taun iki ora mung bakal dadi Dina Buruh, nanging uga dina ibu, sore sing mbutuhake buku sukses minangka hadiah kanggo para ibu sing tansah menehi inspirasi. Opsi sing apik bisa dadi salah sawijining karya penulis Afghanistan paling terkenal Khaled Hosseini, sing nyritakake crita wanita loro: Mariam, wanita enom harami (utawa bajingan ing Persia) dilecehke karo bojone, lan Laila, bocah-bocah wadon kelas Afghanistan sing nggawa Mariam menyang omahé. Sejarah wanita Arab nalika awal Perang Irak lan eksotik karya feminis kanggo ibu sing kuwat.

Karya Persija lan Sigismunda, dening Miguel de Cervantes

Cervantes tilar donya tanggal 22 April 1616, sedina sadurunge dina sing kita kabeh kenal minangka Dina Buku, lan tanggal 23 April iki bakal mbanjiri proposal, acara lan kembang mawar ing Spanyol. Setelan sing sampurna kanggo menehi pajeg kanggo salah sawijining panulis hebat ing negara kita, lan ing antarane karyane digunakake kanggo karya pungkasan panganggit Madrid, sing kalebu cathetan ditulis patang dina sadurunge seda, ono ing Marquis Pedro Fernández de Castro y Andrade:

Aku wis nyelehake sikilku ing adol,
kanthi pepenginan pati,
gusti agung, iki aku nulis kanggo sampeyan.

Pengaruh saka intuisi pati sing bakal teka iki, The Works of Persiles lan Sigismunda minangka salah sawijining conto paling apik ing novel Byzantine, pendahulune narasi petualangan. Crita kasebut ngetutake jejak ziarah loro pangeran Nordik, Persia lan Sigismunda, menyang Roma supaya bisa mlayu saka Pangeran Magsimino. Alternatif sing sampurna kanggo pria Don Quixote sing disaranake uga padha.

Dukuh dening William Shakespeare

Dukuh Shakespeare

Ya, loro saka penulis paling misuwur ing sejarah dheweke tilar donya ing taun sing padha, 1616, mung sawetara dina suwene. Ing kasus Shakespeare, panulis tilar donya tanggal 3 Mei, dina nalika kita kabeh bisa miwiti maca salah sawijining tragedi paling apik. Sawise menehi kita "Dadi utawa ora dadi" sing misuwur minangka kutipan universal, Hamlet dadi bintang pangeran kanthi jeneng sing padha, dikhianati karo pamane Claudius sawise mateni bapake, Raja Dukuh, sing semangat ngubengi kastil Elsenor sing rusak amarga kegilaan , nesu lan potret kleru karakter sing rumit lan semangat. Minangka penasaran, Disney diilhami dening Dolanan Shakespeare sing paling misuwur kanggo film The Lion King.

Iki 5 buku kanggo maca musim semi iki dheweke dadi papan sing anget, acara penting lan ibu-ibu sing bisa menehi sawetara karya sing cocog kanggo ditemokake ing kembang taman utawa saka teras kanthi aroma kembang oranye.

Apa buku sing sampeyan siyap kanggo maca musim semi iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.