5 buku cekak kanggo maca nalika pesawat dawa

Sawetara dina kepungkur, nalika ndeleng flap bukune, aku nemokake sawetara sing ditandhani tanggal mula aku maca, kalebu pesawat. Pindhah liwat udara, uga nganggo bis, sepur utawa kapal, mesthi ngidini kita luwih ngontrol wektu, lan uga ana sawetara buku sing becik dikonsumsi sajrone plancongan menyang Bangkok, Kuba utawa Afrika Selatan. Bukti iki 5 buku cekak kanggo maca nalika pesawat dawa  sing ngidini sampeyan lelungan nalika. . . ya, kowe plancongan. Ora keren?

Pangeran Cilik, dening Antoine de Saint-Exupéry

Kaca edhisi Salamandra: 95.

Salah siji Buku cekak sing paling duwe bathi lan misuwur nyritakake kanthi ora mesthi amarga kompatibel karo kabeh umur: bocah lanang pirang sing tuwuh ing asteroid B 612 lan sing kepeksa pindhah menyang negara liya amarga nyiksa gunung geni lan baobab sing tuwuh ing omahé. Perjalanan filosofis ing ngendi rubah, geografi, boas lan pilot saka Sahara sing dadi Saint-Exupéry dhewe Liwat buku kasebut minangka salah sawijining buku sing paling cocog kanggo maca ing pesawat sing njupuk sawetara kaca utawa frase kayata "Aku ngira, supaya bisa lolos, dheweke nggunakake migrasi manuk liar." Apik tenan.

Kita kabeh kudu dadi feminis, dening Chimamanda Ngozi Adichie

Kaca Edisi Omah Acak Penguin: 64. 

Yen ana pamaca sing golek definisi feminisme ing abad XNUMX, esai anggitane Ngozi Adichie, Nigeria, salah sawijine swara kontemporer sing hebat saka Afrika, Minangka pilihan sing paling apik. Diterbitake saka ceramah sing diwenehake penulis ing TEDx Talk sing misuwurKita kabeh kudu dadi feminis nganalisa kunci gerakan iki sajrone milenium, ing jagad iki, lan utamane negara-negara jagad katelu, isih nolak kesetaraan. Penting lan cendhak banget, sanajan kanggo penerbangan domestik

Sunset Limited, dening Cormac McCarthy

Kaca Edisi Omah Acak Penguin: 94.

Dikonsep dening McCormack minangka lakon, The Sunset Limited minangka buku sing nglipur kanthi komposisi adhedhasar sawijining dialog nggawe latihan dadi luwih lincah. Crita kasebut diwiwiti ing antarane rong protagonis unik: wong kulit putih sing sukses golek bunuh diri lan wong kulit ireng, mantan junkie kanthi iman sing anyar. Buku sing apik banget kanggo dimangerteni babagan kontras iki, lan uga, wong Kulon mlebu krisis spiritual sing paling ala. Salah sawijining buku cekak sing paling apik sing bisa diwaca

Wong Tua lan Segara, dening Ernest Hemingway

Kaca-kaca saka edisi sekolah Penguin Random House: 200 (sing kalebu 136 kalebu novel).

Aku elinga maca buku iki (cetak gedhe) kanthi plancong-plancong menyang Maroko, mula kudu diwaca luwih saka kompatibel karo cara siji, yaiku 6 jam. Wong Tua lan Segara minangka salah sawijining crita paling misuwur lan crita cekak saka panulis sing nate lenggah ing Kuba Playa Pilar kanggo nulis crita nelayan sing lelayaran menyang teluk Teluk Meksiko kanggo nyekel iwak paling gedhe ing Karibia. Penting.

Juan Salvador Gaviota, dening Richard Bach

Kaca kertas Zeta: 112.

Intine yaiku mabur, ringkes lan menehi inspirasi, telung faktor sing dibutuhake nalika kita siyap-siyap lelungan menyang tujuan sing anyar. Yen kita nambahake crita babagan manuk camar iki sing nemokake cara anyar kanggo ngrasakake kesenengan bawaan nalika mabur, mbandhingake lelungan minangka bentuk pembebasan luwih tepat wektu. Klasik cendhak ing kalangan universitas ing taun 70an kanggo mbenerake ing jaman kasebut.

Iki 5 buku cekak kanggo maca nalika pesawat dawa Dheweke ora mung bisa dipangan ing sak lelungan, nanging bisa uga menehi refleksi menarik sing ana gandhengane karo seni lelungan kasebut dhewe.

Apa buku cekak liyane sing disaranake kanggo plancongan sabanjure?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Apyce ngandika

    Kompilasi sing apik. Kita bakal nuduhake saiki yen musim panas lan preinan bakal teka.

  2.   Alejandro ngandika

    Aku seneng Sunset Limited. Mangkene, saka Cormac McCarthy, dudu Cormack

  3.   Aku tresna marang kulawarga Anti feminis ngandika

    4 buku, ana siji sing dadi kotoran