5 buku tanggal 2 Mei 1808 lan perspektife

Setahun maneh ing 2 kanggo Mei sing mengeti pambrontakan masarakat Madrid ing taun 1808 nglawan tentara penjajahan Prancis. Iki pilihan saka 5 buku kanggo kelingan jaman semana. Saka macem-macem perspektif, kita duwe narasi Pérez-Galdós klasik ing Episod Nasional, uga babad, saiki uga meh klasik Arturo Perez-Reverte. Uga pendekatan kanggo pamaca sing luwih enom babagan sawetara pahlawane. Ayo ndeleng.

19 Maret lan 2 Mei - Benito Pérez Galdós

Klasik Galdós ing Episod Nasional. Perlu dingerteni amarga, ora kaya rong bukune sadurunge babagan sawetara kedadeyan sejarah sing paling luar biasa ing sejarah Spanyol, ing kene kaget banget yen dikoleksi rong prekara sing penting yaiku pambrontakan Aranjuez (19 Maret 1808) lan Pambrontakan Madrid nglawan tentara Prancis sing nyerang (2 Mei 1808).

Narator yaiku Gabriel de Araceli, sing bakal ngetutake acara kasebut sajrone akeh petualangan ing kaloro situs kasebut. Kadang bakal seneng saksi lan uga kepiye pesaing ing garis ngarep, mesthi golek papane ing sejarah lan masarakat sing rame ing sekitare. Lan uga mesthi siyap ngancani marang pacare Inés nang endi wae.

Pambrontakan tanggal 2 Mei 1808 - Pablo Jesus Aguilera Concepción

Iki minangka nyritakake kedadeyan nalika pahlawan kasebut tragis, uga kedadeyan sing kedadeyan wiwit mlebu ing Prancis Prancis ing pungkasan Maret 1808. Lan mesthine minangka sejarah sing kita percaya utawa pura-pura ngerti.

Dadi penulis ngundakake sawetara pitakon kayane Dos de Mayo minangka kedadeyan spontan utawa wis diatur. Utawa pirang-pirang prajurit sing gabung karo wong-wong mau kanggo nglawan Prancis. Wangsulan sing dicoba diwenehake dening pepenget saka peserta lan saksi dina iku.

XNUMX Mei Tangisan Bangsa - Arsenio García Fuentes

Judhul iki judhul liyane compendium atusan crita pribadi cilik sing diluwari saka lali atusan buku lan file liyane. Buku sejarah awujud novel, kanthi sentuhan pelaporan jurnalistik lan karakter daging lan getih. Antarane Luis Daoiz lan masa mudha kanggo mbela Cádiz nglawan armada Inggris, utawa kekarepan Napoleon Bonaparte kanggo nyerang Semenanjung. Kanggo kabeh iki, ditambahake sketsa lingkaran seni lan sastra ing kutha iki, pers, urip lan adat istiadat pedunung lan perjuangane ing lurung-lurung.

Daoíz lan Velarde, Pahlawan 2 Mei - Esteban Rodríguez Serrano

Buku format cilik duwe bagean teks lan bagean kegiyatan. Teks kasebut yaiku diadaptasi kanggo bocah saka 9 taun lan nyritakake, kanthi wujud novel bocah, crita kasebut loro pahlawan Perang Kamardikan.

Dina nesu - Arturo Perez-Reverte

Judhul iki wis a klasik kontemporer babagan kasunyatan kasebut. Crita sing dudu fiksi lan uga ora pura-pura dadi buku sejarah, sanajan kalebu, contone, data kayata laporan saka korban tiwas lan tatu utawa militer.

Pérez-Reverte entuk kasuksesan kaping pisanan kanthi iki crito sing gawe lara ati lan apik banget sakteruse, kanthi gaya biasa sing dadi ciri khas panganggit. Dheweke mlayu saka nada guyon sing diwenehake, kayata, menyang bukune liyane nalika semana: Trafalgar.

Dheweke uga ora nggawe protagonis sing misuwurNanging, kalebu pria lan wanita sing ora kaetung sing melu acara kasebut. Lan kabeh mau asli saka pahlawan nganti pengecut liwat korban lan algojo. Kabeh nyumbang data lan kepribadian sing bingung antarane kasunyatan lan lisensi fiksi manawa panganggit diidini menehi konsep novel.

Mubeng, mate. Apa sing sampeyan deleng? ... Wong-wong ing kutha kasebut. Setan ala kaya sampeyan lan aku. Dudu pejabat sing ditahan, dudu sudagar sing sugih, dudu barang sing apik. Aku durung nate weruh gelut ing dalan. Lan sapa sing ngutus kita ing Monteleon?… Loro kapten sederhana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.