4 judhul kanggo sinau utawa ningkatake nulis ing internet

El nggunakake basa mesthine kudu bener banget ing kabeh kahanan, nanging luwih becik tumrap kita sing nggunakake saben dina nulis saben dina. Panulis, editor, wartawanlsp. Dheweke kudu nganyari karo alat kerja sing biasane. Saiki nalika akeh sing panggunaan sing luwih profesional ditindakake ing internetSampeyan ora mung kudu mriksa koreksi gramatikal utawa ejaan sing biasa, nanging uga referensi spesifik babagan cara nindakake ing web.

Dina iki kita maneh siji dhaptar patang buku petunjuk, sawetara sing wis suwe kasedhiya. Ayo ndeleng.

Cara nulis kanggo Web - Guillermo Franco

Saka wartawan Kolombia william franc, dianggep minangka sing paling apik, meh buku sisih amben editor konten ing internet. Iki diterbitake ing pungkasan taun 2008. Iki minangka epanelitian jero babagan tren nulis kanggo web lan cara konten kasebut dikonsumsi dening pangguna.

Konsep kayata penting piramida kuwalik ing web lan turunane bakal dibahas. Ing pola maca ing layar, kagunaan teks lan cara ngilangi keseragamane, format distribusi informasiing Blog lan akeh topik liyane sing dipérang 6 bab lan 220 kaca.

Tulis ing internet - Fundéu

Kanthi subtitle saka Pandhuan kanggo media anyar lan jaringan sosial, buku iki nampilake consejos saka luwih saka patang puluh ahli saka Fundéu ing topik kaya email, ing sopan santun ing jaringan, ing reputasi online, ing nulis blog, jaringan sosial utawa Pranyata.

Diterbitake dening Galaxia Gutenberg / Círculo de Lectores, manual praktis babagan panggunaan Spanyol ing Internet iki migunani kanggo para ahli lan wong awam.

Tulis kanggo jaringan - José Manuel Pérez Tornero lan Santiago Tejedor

Tulis kanggo jaringan. Refleksi babagan nulis informasi online anyar (lan lawas) nglumpukake konsep patang puluh siji sing nyebabake diskusi patang puluh siji lan, sabanjure, akeh liyane tips babagan cara "nggawe otak, nggawe lan nyebarake" informasi informasi. Panulis, anggota lan kolaborator saka Kantor Komunikasi lan Pendidikan nggambarake ing buku iki pengetahuan lan pengalaman sekitar cyberjournalism.

Bagean pisanan saben teks ditrapake kanggo ngenali lan ngerti barang anyar sing nggawe jurnalisme kanggo dilaporake ing internet, nalika, ing bagean liya, saran kanggo para profesional ing lapangan kasebut lan sawetara pitunjuk babagan sumber lan buku sing ana gandhengane karo subjek kasebut.

Buku kasebut diatur ing nem bagean miturut isine, sing kalebu genre jurnalistik, konsep dhasar, basa, struktur lan komposisi konten ing platform online, posisi isi kasebut lan tren anyar ing bidang jurnalistik.

Tantangan nulis ing antarane makalah lan layar - Pilar García Carcedo lan Begoña Regueiro

Buku iki profesor Fakultas Pendidikan Universitas Complutense menehi hasil karo topik sing menarik nggawe sastra minangka alat pendhidhikan. Premis sing diwiwiti yaiku literatur luwih dingerteni yen ditulis, saengga nggawe literatur ngidini kita mlebu kanthi gaya sastra, ngerti kanthi jero maksud para panganggit, kanggo mbukak mekanisme komposisi nulis.

Uga, klaim sampeyan luwih maju, kanthi asumsi kanthi nyelehake awake ing sepatune panulis, saka pangripta, siswa bisa uga mbayangno kasunyatan liyane lan mirsani jagad kanthi mripat kritis.

Pakaryan iki duwe papat bagean utama.

  • Una pitepangan kanthi tujuwan panganggit lan sawetara kunci dhasar teks sastra apa wae, kayata ana konflik.
  • Kapindho, seri bab kanthi ide kanggo nulis kreatif teks narasi.
  • Katelu, bab liyane ing nulis geguritan.
  • Lan nomer papat, jendhela mbukak kanggo nggawe sastra kanthi format digital.

Buku ditutup karo pacaran, las kesimpulan, sawetara lampiran y bibliografi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)