4 puisi gedhe kanggo dina Jumuah sing Apik. Anonim, Lope, Machado lan Mistral

Paskah minggu. Preinan, preinan, torrijas lan godhok, kirab lan pantai, iman lan kurang iman. Y dina maca. Kesenjangan sing kita pulih kanggo njupuk buku sing dikarepake utawa maca maneh wong liya. Aku mulih dina iki lan biasane njupuk kesempatan kanggo ngowahi waosan. Dadi aku wis entuk puisi, antologi saka 25.000 ayat paling apik ing basa Spanyol.

Una Edhisi 1963, lan Readers 'Circle, sing dadi langganane wong tuaku. Kesempatan wis nggawe, nalika dakbukak, aku nemokake Sonnet kanggo Gusti Yesus kasalib saka wiwitan sing apik banget. Dadi, iki wis teka marang aku papat geguritan sing nulis papat hebat - yaiku anonim, Lope de Vega, Antonio Machado lan Gabriela Mistral-. Kanggo wong sing precaya lan wong sing ora precaya. Kanggo kabeh. Ayo maca lan nikmati kaendahane.

Sonnet kanggo Gusti Yesus kasalib - Anonim (abad kaping XNUMX)

Dhuh Allah kawula, mboten ngindhari kula tresna dhumateng Paduka
langit sing wis dijanjekake marang aku,
uga neraka aku ora wedi
supaya ora nesu.

Sampeyan ngalihake aku, Gusti, pindha aku supaya bisa ndeleng sampeyan
dipaku ing kayu salib lan moyoki,
pindha aku supaya ndeleng awakmu lara banget,
Aku kesusu karo rasa mateni lan matine sampeyan.

Pindhahake aku, kanthi ringkes, tresnamu, lan kanthi cara kaya ngono,
sanajan ora ana swarga, aku bakal tresna sampeyan,
Lan sanajan sampeyan ora neraka, aku bakal wedi karo sampeyan.

Sampeyan ora usah menehi aku amarga aku tresna sampeyan
Ya, sanajan sing dakkarepake ora bakal ngenteni,
padha karo aku tresna sampeyan, aku uga tresna sampeyan.

Apa sing dakkarepake kanggo kekancan? - Lope de Vega (1562-1635)

Apa sing dakkarepake kanggo kekancan?
Apa minat sampeyan, Yesus,
sing ing lawangku kebak embun
Apa sampeyan nginep ing wayah wengi sing peteng?

Oh, atos banget batine,
Aku ora mbukak sampeyan! Apa delir sing aneh,
yen es adhem saka rasa ora matur nuwun kawula
garing garing saka tanduran murni sampeyan!

Kaping pirang-pirang malaikat ngandhani:
«Alma, saiki ndhelik ing jendhela,
sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi seneng nyebut terus-terusan »!

Lan pira, kaendahan sing berdaulat,
"Sesuk kita bakal mbukak," wangsulane,
kanggo wangsulan sing padha sesuk!

Panah - Antonio Machado (1875-1939)

Oh, panah, nyanyi
marang Sang Kristus para wong gypsies,
tansah dakwengku getih,
tansah mbukak kunci!
Nyanyi wong Andalusia,
sing saben musim semi
dheweke njaluk tangga
kanggo munggah salib!
Sing tanahku,
sing mbuwang kembang
marang Gusti Yesus sangsara,
lan iman saka para pinituwa kawula!
Oh, sampeyan dudu lagu sandi!
Aku ora bisa nembang, uga ora gelem
Gusti Yesus ing wit,
nanging sing mlaku ing segara!

Wengi - Gabriela Mistral (1889-1957)

Bapak sing ana ing Swarga,
kenapa kowe lali karo aku!
Sampeyan kelingan woh ing wulan Februari,
nalika pulp ruby ​​dadi lara.
Sisihanku uga mbukak,
lan sampeyan ora pengin ndeleng kula!

Sampeyan kelingan kluster ireng
lan diparingake menyang winepres layung;
lan godhong-godhongan godhong popar,
kanthi napas, ing udara sing alus.
Lan ing winepress wiyar pati
kowe isih ora gelem nindhes dhadhaku!

Mlaku aku weruh violet mbukak;
angin gedhe sing dakombe,
lan aku wis nyuda, kuning, kelopak mata,
amarga ora nemoni luwih akeh wulan Januari utawa April.

Lan aku ngencengi cangkem, kebanjiran
stanza sing ora kudu dakencet.
Sampeyan wis nyerang mega musim gugur
lan sampeyan pengin nguripake kula!

Sing ngambung pipiku adol aku;
mbantah aku amarga tunik sing ateges.
Aku ing ayat dakadhepi getih,
kaya Sampeyan ing kain, aku menehi dheweke,
lan ing bengi kebon, dheweke dadi aku
John pengecut lan Malaekat sing Musuhan.

Kasus tanpa wates wis teka
pungkasane ndeleng mripatku:
kesel nalika seda
lan esuk sing kudu teka;
Kasesetan langit timah
lan lemes saka langit indigo!

Saiki aku nyelehake sandal martir
lan kepang njaluk turu.
Lan ilang ing wayah wengi, aku tangi
nangis sinau saka Sampeyan:
Bapak sing ana ing Swarga,
kenapa kowe lali karo aku!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.