Pangiriman kaping 4. Pasuryan kanggo detektif Gunnar Staalesen lan Deon Meyer

Panulis Deon Meyer lan Gunnar Staalesen.

Ayo goleki cicilan kaping papat mergo beda karo sadurunge. Wektu iki kita wis loro penulis sing beda banget, Gunnar Staalesen lan Deon Meyer. Dheweke bisa uga ora dingerteni kanggo masarakat umum, nanging dheweke ngerti panulis novel angkara adiluhung ing negarane, Norwegia lan Afrika Selatan. Kalorone nggawe loro karakter, detektif sing paling misuwur, sing nalika digawa menyang layar cilik rai padha. Sing paling ala, gaweyane lagi wae tekan kene.

Kita waca Staalesen, dekan novel kejahatan Norwegia, pencipta detektif pribadi Varg veum. Wis Meyer, pangripta polisi pisanan lan uga detektif pribadi, Mat joubert. Dheweke ngutangi praupane lan awake Aktor Norwegia Trond Espen Seim, cocog banget kanggo kalorone, sanajan beda budaya lan lingkungane paraga.

Gunnar staalesen

Dheweke lair ing Jakarta waras ing taun 1947. Dheweke sinau filologi lan sastra Prancis lan Inggris ing Universitas Bergen. Dheweke nerbitake novel pertamane ing taun 1969 lan wis entuk macem-macem penghargaan sastra.

Dheweke misuwur amarga sukses ing seri 21 novel dibintangi Varg veum, mantan pekerja sosial ing Perlindhungan Anak dadi detektif. Saka crita kasebut 12 wong wis diadaptasi karo bioskop, kanthi sukses sing padha karo buku-buku. Ing kene, sayang, mung iku Lingkaran pati, sing uga angel ditemokake. Nanging dheweke bisa katon l6 film pertama sawetara taun kepungkur ing La 2.

  • Lingkaran pati (Dodens drabanter). Varg Veum nampa telpon kanggo ngrujuk dheweke babagan kasus sing ditindakake nalika ana ing Layanan Perlindhungan Anak. Bocah rong taun wis pisah karo ibune ing kahanan tragis. Ora suwe, bocah sing padha, Jan Egil, nyekseni sedane bapakne angkat lan dipindhah karo kulawarga anyar. Sepuluh taun mengko, Jan Egil isih enom dipuntudhuh saka rojo pati pindho elek manawa Varg Veum kudu neliti.

La seri film iki Kanggo sampeyan sing pengin ndeleng.

  • Kembang pait (Blomster bitter) (2007)
  • Kaendahan turu (Diuripake) (2007)
  • Nganti pati kita pisah (Sampeyan bisa milih) (2008)
  • Malaikat tiba (falne-engler) (2008)
  • Awak ing kulkas (Kvinnen lan kjøleskapet) (2008)
  • Asu dikubur ora cokotan (Pamburu Begravde) (2008)
  • Skriften på sayuran (Pesen ing tembok) (2010)
  • Gambar liyane (Wedhus ireng) (2011)
  • Dodens drabanter (Pati satelit) (2011)
  • Aku bakal ngerti kabeh (Ing wayah wengi kabeh srigala abu-abu) (2011)
  • De døde har det godt (Sing mati ora apa-apa) (2012)
  • Kalde hjerter (Ati adhem) (2012)

Deon meyer

Meyer lair ing taun 1958, ing Paarl. Dheweke kerja dadi reporter, copywriter lan direktur kreatif ing perusahaan pariwara. Untunge ing kene karya liyane wis teka sampeyan, saliyane iku Bayangan jaman biyen (1999), sing uga angel dipikolehi.

Telulas jam (2014) lan Puncak setan (2010) dadi detektif liyane, Bennie griessel. Lan dheweke uga Safari getih (2012) lan Manah Hunter (2009).

  • Bayangan saka jaman biyen. Kapten Mat joubert Dheweke wis ilang kabeh: bojone, dipateni kanthi kejam, ngarep-arep lan mbesuk. Rusak lan apatis, alkohol lan sedhih banget ndadekake dheweke tiba. Nanging wong liyo seri rajapati kejut Cape Town, dadi ngrampungake kasus kasebut bakal dadi kesempatan nebus pribadi.

Novel iki dicocogake lan diwiwiti taun kepungkur kanthi judhul Cape Town minangka miniseri 6 episode. Iki kanggo televisi (saluran Calle 13) ing a Produksi Jerman lan Afrika Selatan. Dheweke ngetung ing persetujuan penulis kanggo adaptasi uga kanggo para pemeran sing dipilih.

Ana judhul sabanjure karo Joubert minangka protagonis, Pelacak, ing kana dheweke wis ninggalake polisi lan dadi detektif pribadi. Nanging kanggo ngerti apa bakal tekan kene. Padha karo seri.

Aktor. Trond Espen Seim

Lair ing Oslo ing taun 1971, dheweke yaiku aktor Norwegia misuwur lan direktur téater, film lan televisi. Prestasi kasuksesan paling gedhe lan internasional con Varg veum. Amarga fisik Viking sing khas, karakter apa wae sing nyulam bagean kasebut, nanging rekreasie ing Afrika Selatan sing angel lan rame uga sukses. Mat joubert.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.