4 buku sing diilhami dening lukisan misuwur

Mona Lisa, salah sawijining lukisan paling pengaruh ing literatur.

Mona Lisa, salah sawijining lukisan paling pengaruh ing literatur.

Kaping pirang-pirang, pengaruh literatur ing lukisan nyebabake karya seni sing hebat, dene inspirasi iki uga menehi kontribusi, kanthi timbal balik, kanggo ngowahi lukisan misuwur dadi daging klasik sastra.

Saka wanita enom sing nganggo mutiara paling misuwur ing sejarah nganti Mona Lisa ing endi-endi dening Leonardo da Vinci, kita bakal lelungan ing antarane galeri lan perpustakaan kanggo ngrampungake 4 buku sing diilhami dening lukisan misuwur.

Kode Da Vinci

Karya Dan Brown sing paling akeh diwaca njupuk minangka referensi misuwur Mona Lisa dening Leonardo da Vinci ing intrik sing digawe utamane ing Musium Louvre sing misuwur ing Paris, ing ngendi karya kasebut digawe luwih saka sewu saben dina telpon Jepang. Pakaryan kasebut, sing dikenal kanthi ambigu, ngemot kode sing bakal nyebabake Robert Langdon ngupayakake nggoleki dununge Grail Suci. Lukisan liyane sing misuwur ing galeri, kayata The Virgin of the Rocks, uga ana ing saindenging kaca sing misuwur thriller diterbitake ing 2003.

Bocah mutiara

Bocah mutiara

Novel terbitan Tracy chevalier ing taun 1999 dheweke crita babagan pembantu wanita sing dadi inspirasi kanggo lukisan pelukis Walanda sing misuwur Johannes Vermeer, uga dikenal kanthi jeneng "Girl in a Sorban" utawa "The Mona Lisa of the North." Novel kasebut, sing ditemtokake ing kutha Delft, ing Walanda, nyritakake tekane ing omah Vermeer saka sawijining wanita enom miskin sing jenenge Griet, sing sawise dadi pelayane pungkasane nggambarake lukisane sing paling terkenal nganggo anting-anting garwane. .

Emas

Emas

Lukisan The Goldfinch, rampung karo pelukis Walanda Carel Fabritius ing taun 1654, digunakake dening panulis Donna tartt minangka simbol sampul, judhul lan narasi ing novel homonim, Pemenang Hadiah Pulitzer ing taun 2014. Pentinge lukisan ing novel kasebut ana hubungane karo protagonis, Theo, lan ibune, pengagum sing setya kanggo karya seni iki ing Metropolitan Museum of Art ing New York, ing endi dheweke ketemu pirang-pirang jam sadurunge bom menehi tandha ing mangsa ngarep saka sisa novel.

Tabel Flanders

Tabel Tabel Flanders

Novel sing misuwur dening Arturo Perez-Reverte diilhami dening lukisan minyak Wanita dening Canselor Rolin, dening pelukis Flemish Jan van Eyck, kanggo menehi urip lukisan fiksi The Chess Game dening Peter Van Huys, landasan spiral misteri sing ana ing novel iki ing sekitar lukisan sing ditemokake dening protagonis, Julia. Karya sing bisa ngemot rahasia sing bakal ngowahi sejarah Eropa.

Iki 4 buku sing diilhami dening lukisan misuwur dheweke negesake hubungan sing raket ing antarane seni bergambar lan huruf, hubungan timbal balik sing uga ngasilake karya-karya hebat sing lahir saka buku; review sing bakal dakkandhani mengko.

Apa referensi liyane babagan lukisan misuwur sing wis ditemokake ing buku?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Antonio Martinez Climent ngandika

    Ana buku kaping lima, adhedhasar lukisan Alexey Kondratievich Savrasov (1830-1897).