«4 3 2 1», sing anyar saka Paul Auster

Kita wis nate golek sing anyar Paul auster, lan sanajan butuh wektu suwe (kanggo kita sing akeh ngetutake penulis lan seneng meh kabeh waosan), kita wis kasedhiya. Paling ora judhul langka: "4 3 2 1", wis diterbitake ing SEIX SEIX LARRAL. Sabanjure, sampeyan bakal menehi katrangan liyane babagan buku iki lan supaya sampeyan wawancara kanthi ringkes sing diwenehake penulis kanggo penerbit.

Sinopsis

Siji-sijine kasunyatan sing ora owah ing urip Ferguson yaiku dheweke lair tanggal 3 Maret 1947, ing Newark, New Jersey. Wiwit wektu kasebut, macem-macem dalan mbukak sadurunge lan bakal nuntun dheweke urip papat urip sing beda-beda, tuwuh lan njelajah katresnan, kekancan, kulawarga, seni, politik lan uga pati kanthi macem-macem cara, kanthi sawetara kedadeyan sing kedadeyan ditandhani separo kapindho abad rong puloh Amerika minangka latar mburi.

Kepiye yen sampeyan tumindak beda ing wayahe penting? 4 3 2 1, Novel pertama Paul Auster sajrone pitung taun, minangka potret sing bisa dipindhah saka kabeh generasi, a teka umur universal lan saga kulawarga sing njelajah kanthi cara sing nggumunake watesan kasempatan lan akibat saka keputusan. Amarga saben kedadeyan, nanging ora cocog, bisa uga mbukak sawetara kemungkinan lan nutup acara liyane.

Wawancara kanggo Seix Barral

Pewawancara: Kepiye carane cita-cita kasebut muncul?

Paulus Auster: Aku pancen ora ngerti. Ing sawijining dina aku ana ing omahku lan ide nulis crita urip wong kanthi macem-macem, urip sejajar, nggawe aku kaget. Muncul. Aku ora ngerti sebabe utawa kepiye. Aku ora bisa nglacak asal usul ide kanggo buku. Siji wayahe ora ana apa-apa lan ing menit sabanjure sampeyan duwe prekara ing kana. Aku ora bisa nemokake wektu kasebut nalika ora ana apa-apa. Mung wae kedadeyan. Sing bisa dakkandhani yaiku manawa aku seneng banget karo ide kasebut, ana prekara sing nate saya angel banget. Aku kudu ujar, aku nulis kanthi demam, rasane kaya nari lan muter, lan ana rasa mendesak kanggo apa sing daklakoni sing luar biasa. 

Pewawancara: Apa sampeyan ngelingi dina urip sampeyan ganti?

Paulus Auster: Buku kasebut dudu buku otobiografi. Nanging ana kasunyatan sing cocog karo prekara sing kedadeyan ing aku, nalika aku isih umur 14 taun. Kedadeyan nalika aku ing kemah musim panas lan saklompok lanang, udakara rong puluh taun, lunga menyang alas kanggo mlaku-mlaku lan kejiret badai petir. Lan pengin adoh saka sinar, kita mlebu ing lapangan sing mbukak Kanggo ngakses, kita kudu nyusup ing pager rantai. Banjur kita mbukak file siji-siji, ing sangisore pager. Ana bocah lanang ing ngarepku, maksudku cedhak banget yen sikile inci saka praupanku. Lan nalika dheweke liwat ing ngisor pager, bledheg banjur mateni langsung. Lan aku nganggep perkara sing paling penting sing dakalami. Ndeleng bocah lanang sing mati langsung. Iki minangka perkara sing nyebabake uripku sajroning urip. Lan buku iki, menurutku, metu saka pengalaman kasebut. Dadi bab sing daklakoni wiwit umur 14 taun. 

Pewawancara: Peluang.

Paulus Auster: Ana sawetara momen penting liyane ing uripku. Aku mikir yen kacilakan nemokake garwaku, Siri Hustvedt, bisa uga paling penting. Lan sejatine kebeneran. Kadhangkala aku mikir apa sing bakal kedadeyan karo aku yen durung ketemu kaya ngono. Apa bedane kaya uripku kabeh? Iki ora ateges manawa kasempatan ngatur kabeh. Kita duwe hak bebas, duwe kabebasan milih lan njupuk keputusan. Kita uga duwe kewajiban lan kebutuhan kanggo nyukupi. Nanging sing mesthi kudu dilakoni, kanthi jujur ​​karo apa sejatine urip, yaiku ngerti lan nampa manawa perkara sing ora dikarepake mesthi dadi bagean saka pola urip. 

Pewawancara: Novel babagan urip.

Paulus Auster: Banjur aku wiwit mikir kenapa aku mikir babagan pitakon iki, apa autobiografi ing buku kasebut lan apa sing ora. Cetha, kabeh kedadeyan saka imajinasi sampeyan inspirasi saka pengalaman sampeyan dhewe. Nanging, contone, yen sampeyan duwe karakter ing novel sing ngrokok lan ngrokok 10.000 rokok ing sajroning urip, apa autobiografis utawa ora? Lan ing kasus apa wae, inti saka perkara kasebut yaiku fiksi. Sanajan sampeyan nulis "kasunyatan nyata" ing novel, fiksi kasebut dadi bagean fiksi. Aku mikir bakal dadi salah tafsir kanggo ndeleng buku kasebut minangka jinis otobiografi bayangan. Ora. Ora babar pisan. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.