36 pikirane babagan panulis, nulis, lan sastra

Ing Dina buku. Yapa buku tanpa panulis? Apa sastra tanpa pikirane para panulis? Pikiran, imajinasi, khayalan lan impen, pangarep-arep, blok, prestasi lan kegagalan. Saben aspek nggawe sastra, saben pendapat utawa definisi babagan perdagangan unik kanggo panulis kasebut.

Ing ngisor iki ana 36 wong sing bisa dituduhake utawa ora, nanging sing mesthi ndadekake kita mikir. Utawa ora. Ayo dideleng. Aku tetep karo sing ana ing Bill Adler, Alfredo Conde, Manuel del Arco, Jesús Fernández Santos, Julien Green lan Adelaida García Morales

  1. Nulis minangka tugas sing paling sepi ing donya - Bill adler.
  2. Saben panulis menehi ganti rugi, kaya sing bisa, kanggo sawetara rasa ora marem utawa apes - Arthur Adamov.
  3. Sastra, miturut asline, mesthine bakal mbantah asumsi wingi lan polahe saiki -Robert Martin Adams.
  4. Nulis kaya ngarang kanggo aku: aku mesthi wedi yen ora kelingan - Isabel Allende.
  5. Siji kaca saya suwe. Rong kaca saben dina apik. Telung kaca apik banget - Kingsley William Amis.
  6. Ana akeh sing nulis kanthi apik lan ora ngomong apa-apa - Francisco Ayala.
  7. Sawise sampeyan sinau tata basa, nulis mung ngomong karo kertas lan sekaligus ngerti apa sing ora bakal dikandhani - Beryl bainbridge.
  8. Aku mikir sampeyan mikir saka apa sing sampeyan tulis lan ora kanthi cara liya - Louis Aragon.
  9. Sing angel dudu nulis, sing angel tenan diwaca - Manuel del Arco.
  10. Perang lan tentrem Aku lara amarga aku ora nulis dhewe, lan sing luwih apik, aku ora bakal bisa - Jeffrey H. Archer.
  11. Saben panulis nggawe para leluhur - Jorge Luis Borges.
  12. Panulis ora ditemtokake kanthi cara sertifikat, nanging kanthi nulis - Mikhail Afanósevich Bulgakov.
  13. Kualitas literatur sebanding karo jumlah pamaca - Juan Benet.
  14. Rampung buku kaya nggawa bocah ing njaba lan nembak - Truman Capote.
  15. Sastra bisa uga langgeng, nanging dudu perasaan sing nglairake - Pierre Blanchar.
  16. Dadi penulis yaiku nyolong urip mati - Alfredo Conde.
  17. Wong-wong sing pengin nyamarake urip kanthi topeng literatur sing edan - Camilo José Cela.
  18. Sajrone ana pikirane, tembung isih urip lan sastra ora bisa uwal saka urip, Cyril Connolly.
  19. Panulis sing nulis kanthi apik yaiku arsitek sejarah - John Dos Passos.
  20. Sing ora umum ditemokake ing persentase sing sithik banget, kajaba kreasi sastra, lan sejatine intine literatur - Julio Cortazar.
  21. Antarane maksud pangarang sing ora bisa diakses lan tujuwane pamaca sing bisa debat yaiku maksud transparan teks sing nolak interpretasi sing ora bisa ditindakake - Umberto Eco.
  22. Ana telung sebab kanggo dadi panulis: amarga sampeyan butuh dhuwit; amarga sampeyan duwe ujar manawa jagad iki kudu ngerti; lan amarga sampeyan ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing wayah awan - Quentin asri.
  23. Kasusastran bakal banget tegang yen mung ana panulis abadi. Kita kudu ngetrapake dheweke kaya saiki, lan ora ngarep-arep bisa awet - Oliver Edwards.
  24. Panulis bisa dibandhingake karo saksi ukum utawa pertahanan, amarga, kaya saksi ing pengadilan, dheweke ngerti sawetara perkara sing uwal saka wong liya - Ilya Ehrenburg.
  25. Iblis minangka elemen sing penting, ing sastra lan urip; yen urip diusir bakal sedhih, geser ing antarane rong cagak kalanggengan, lan sastra mung bakal dadi himne sedhih - Omar fakhury.
  26. Panulis ora pensiun ing menara gadhing, nanging ing pabrik dinamit - Frisch maks.
  27. Nggawe lan nolak conto, ngatasi kanthi kekuwatan, kayata kegiyatan panulis kanthi panggilan - Constantin Fedine.
  28. Nalika nulis, tampilake jagad kanthi ukuran - Jesus Fernandez Santos.
  29. Nalika nulis, aku arep nemokake sawetara kepastian sing bisa nyengkuyung supaya wong urip lan mbantu wong liya supaya katon - Eduardo Galeano.
  30. Aku ora nggolek akeh pembaca, nanging sawetara pamaca - Juan Goytisolo.
  31. Sing paling apik babagan Shakespeare yaiku pancen apik banget, sanajan kabeh wong ujar manawa apik banget - Robert Kuburan.
  32. Lalat sing dipikirake lan tembung mlaku. Deleng drama penulis - Julien ijo.
  33. Siji-sijine perkara sing bisa ditindakake panulis supaya bisa adol bukune yaiku nulis kanthi apik - Gabriel García Márquez.
  34. Kanggo panulis sukses mesthi wae, mesthi wae gagal - Graham greene.
  35. Ing proses nulis imajinasi lan memori bingung - Adelaida Garcia Morales.
  36. Sawetara panulis mung lair kanggo nulungi panulis liyane nulis ukara. Nanging panulis ora bisa nurunake klasik sing sadurunge - Ernest Hemingway.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.