30 frasa saka Cervantes lan Shakespeare kanggo Dina Buku iki.

Patung Don Quixote ing La Solana (Ciudad Real). Foto (c) Carlos Díaz-Cano Arévalo.
Romeo lan Juliet. Lukisan Ford Madox Brown, 1870.

Dina Pesenan, San Jordi. Buku lan kembang mawar. Yuta pamaca, panulis, proofreader, penerjemah, pustakawan lan sapa wae sing seneng duwe buku lagi mengeti dina iki. Ing saindenging jagad.

Dadi ing dina gedhe serat iki Aku milih lan nuduhake ukara kasebut dening Don Miguel de Cervantes lan Pak William Shakespeare. Amarga sapa sing bisa bosen karo pasangan jenius universal iki? Nanging, isih ana staf sing durung maca, kanthi aneh. Delengen manawa irungnya penguasaan cilik iki nyengkuyung sampeyan supaya ora nganggo.

Miguel de Cervantes Saavedra - Don Quixote

"Kanggo ngimpi impen sing mokal, perang nglawan mungsuh sing mokal, mlayu ing endi sing wani ora wani, tekan lintang sing ora bisa digayuh. Yaiku dalan lan harmoni. "

"Dhuh, memori, mungsuhing turahku!"

"Kautaman kasebut dianiaya luwih ala tinimbang ditresnani wong apik."

"Rasa ora matur nuwun yaiku putri sing bangga."

"Alesan sing ora ana alesan kanggo alesanku, kanthi cara kaya ngono alesanku saya ringkih, amarga aku bener-bener sambat babagan kaendahanmu."

"Mangan sethithik lan kurang mangan, kesehatan awak kabeh ditemplek ing kantor weteng."

"Getih diwarisake lan kautaman iku aquista; lan kabecikan mung regane getih sing ora regane. "

"Sing diarani Fortune iki minangka wanita mabuk lan kantin, lan sing paling penting, wuta, mula dheweke ora weruh apa sing ditindakake, uga ora ngerti sapa sing ditibakake."

Kasusahan ora digawe kanggo kéwan, nanging kanggo manungsa; nanging yen wong ngrasakake banget, dheweke bakal dadi kewan. "

"Pena minangka basa nyawa; konsep apa wae sing ana ing dheweke, kalebu tulisane ”.

"Rahayu wong sing swarga maringi sepotong roti, lan ora wajib matur nuwun marang wong liya kajaba swarga dhewe!"

"Kanggo kebebasan, uga kanggo ngurmati, urip bisa lan kudu dijajah."

"Percaya karo wektu, sing cenderung menehi toko manis kanggo akeh kangelan."

"Aku ngombe nalika ngrasakake, lan nalika ora duwe lan nalika entuk, amarga kayane ora pilih-pilih utawa ngrusak."

"Taun sing akeh geguritan, biasane luwe."

William Shakespeare

"Katresnan para bocah enom ora ana ing ati, nanging ing mripat." (Romeo lan Juliet)

"Sapa sing cepet banget, mengko telat kaya wong sing alon banget." (Romeo lan Juliet)

«Mati, turu ... turu? Mbok ngimpi ». (Dukuh)

«Kaping pisanan, kudu jujur ​​dhewe. Dadi, sejatine kaya bengi ing wayah awan, sampeyan bakal bisa ngerti yen sampeyan ora bisa ngapusi wong liya. (Dukuh)

"Dadi utawa ora, iku pitakonane". (Dukuh)

"Nganggep kabecikan yen sampeyan ora duwe." (Dukuh)

"Kita ngerti apa sejatine, dudu apa sing bisa ditindakake." (Dukuh)

"Priksa manawa setan ngapusi kita kanthi kasunyatan, lan nuwuhake kiamat sing dibungkus hadiah sing katon ora luput." (Macbeth)

«Kelangan turu, ngatasi rasa lara sing rumit; turu, istirahat saka kabeh lemes; Aku menehi nutrisi sing paling legi kanggo sajroning urip. " (Macbeth)

«Urip ora liya yaiku bayangan; aktor ala sing struts lan fidgets ing tataran sakjam banjur ora tau dirungokake maneh: crita sing dielingake dening wong bodho, kebak rame lan nesu, sing ora ana artine. (Macbeth)

"Nalika lair, kita nangis amarga mlebu omah suaka sing jembar iki." (Raja Stud)

Katresnan, kanthi wuta, ngalangi para penyayang ndeleng omong kosong sing lucu. " (Sudagar Venesia)

"Shortvity minangka jiwa kapinteran." (Merchant of Venice)

«Ing prekara manungsa, ana pasang pasang pasang gelombang sing, yen dijupuk wektu, bakal entuk rejeki; kanggo wong-wong sing nglilani, lelungan urip ilang amarga rame ». (Julius Caesar)

«Kamurahanku gedhe banget kaya segara, lan jerone minangka kekasihku; saya akeh menehi sampeyan, saya akeh, amarga kalorone ora ana watese. (Geguritan)


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.