30 frasa panganggit gedhe babagan sengit

Malem Valentine. Nanging uga ana mungsuh mungsuh sing kuat nalika Valentine sing apik. Jiwa sing pengin ndeleng bakal dipasang ing piso kanthi nyempurnakake Romawi nalika semana. Iya ana ati bosok, luwih saka ireng, padha ngalahake kanthi irama nesu, lara ati, dendam lan nesu. Singkat, dheweke ngalahake mung kanggo liyane. Lan dheweke ngalahake seneng lan wareg.

Amarga kabeh wong ngerti gething minangka mungsuh intim katresnan lan uga kosok balene. Dheweke saling nglengkapi kaya panganan ing saben liyane. Lan kita bisa ngrasakake kanthi kekuwatan lan semangat sing padha. Wong-wong mau pindhah-pindhah jagad lan mulane padha ngisi kaca lan kaca crita nyata lan nemokke. Dadi dina iki, ing gerbang riyaya katresnan, ayo ngundang kanca sampeyan sing paling apik. Kita nglumpukake sawetara frasa sing uga menehi inspirasi kanggo serat kasebut.

Mesthi kita kabeh ngerti yen simpul ing usus, tenggorokan lan jantung nalika maca tembung kasebut.

Kelas

1. Sengit iku cenderung nggunakake samubarang kesempatan kanggo ngrusak wong liya. Plutarch
2. Sacara terbuka ngaku sengit ora duwe kesempatan kanggo males dendhame. Seneca
3. Ayo padha sengit marang aku, angger dheweke wedi karo aku. Lucio accio
4. Aku seneng ngiyanati, nanging aku sengit marang pengkhianat. Julius Kaisar
5. Ati-ati supaya ora ana sing sengit karo nalar. Marco Pontius Cato

Wong Eropa

6. Luwih akeh wong lanang padha nuduhake rasa sengit sing padha tinimbang katresnan sing padha. Jacinto Benavente
7. Dheweke ngerti banget babagan sengit, amarga wong sing sengit kanthi tenanan ngerti carane ngakoni perasaan sing padha ing wong liya lan ngerti carane ngurmati nalika permusuhan bisa ditemtokake lan ora bisa dibalekake. Santiago Posteguillo
8. Aku tresna banget karo sampeyan, aja sengit marang kowe. Jean-Baptiste Racine
9. gething iku nesu marang wong ringkih. Alphonse daudet 

10. Yen gething banget saya jero, mula ana ing sangisoré sing disengiti. François de La Rochefoucauld 

11. Sengit yaiku tukang mabuk ing mburi omah, sing terus nganyari rasa ngelak karo ngombe. Charles Baudelaire

12. Yen saya cilik, saya gething karo wong liya.Victor Hugo

13. Cukup yen wong siji sengit marang wong liya, mula gething bisa mujudake kabeh manungsa. Jean Paul Sartre
14. Aja ngurmati rasa sengit sampeyan sing ora bisa dihormati kanthi tresna sampeyan. Friedrich Hebbel
15. Sengit ora liya mung kurang imajinasi. Graham greene 
16. Yen kita sengit karo wong, kita bakal sengit marang gambar sing ana ing njero ati. Hermann Hesse
17. Katresnan lan sengit iku dudu wuta, nanging dadi wuta dening geni. Friedrich Nietzsche
18. Sengit iku edan ati. Gusti byron
19. Sengit minangka balesan saka pengecut sing wedi. George Bernard Shaw

20. Bisa sengit lan disengiti tanpa ngerti siji lan sijine minangka kaluwihan ing jagad iki. Alessandro manzini

21. Sawetara wong bisa seneng tanpa sengit karo wong liya, bangsa utawa kapercayan. Bertrand Russell

22. Disengiti iku ranté sing paling njijiki nalika wong bisa meksa wong liya. Ugo Foscolo
23. Aku gelem nresnani jagad iki, nanging ora ana sing ngerteni aku, mula aku sinau sengit. M.Lermontov 

24. Katarsis. Dendam resik. Aristoteles nulis manawa jiwa manungsa diresiki rasa wedi lan welas asih sing disebabake dening tragedi. Pikiran sing medeni yen kita nggayuh kekarepan jiwa sajrone tragedi dendam, bener? Jo Nesbø 

25. Penganiayaan, jarene, sejarah jagad iki akeh banget. Nerusake rasa sengit nasional ing antarane bangsa. James joyce

26. Yen akeh bisa tresna tanpa ngerti sebabe, dheweke uga bisa sengit tanpa dhasar. William Shakespeare

Wong Amerika

27. Aku percaya manawa gething minangka pangrasa sing mung bisa ana tanpa kabeh kapinteran. Tennessee William
28. Sapa wae bocah sekolah bisa seneng kaya edan. Nanging sengit, kancaku, sengit iku seni. Ogden nash
29. Sawise tresna, sing paling legi yaiku sengit. Henry longfellow

30. Katresnan sing digabung karo sengit luwih kuat tinimbang tresna. Utawa sengit kasebut. Joyce Carol Oates


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ubaldo R ngandika

    Apike, kepiye aku kepengin duwe kapasitas akeh kanggo nyerna ilmu nganti pirang-pirang urip menehi sampeyan hadiah. Sugeng rawuh

  2.   jesus ngandika

    Iki minangka jeneng panganggit ………… .nanging bisa dadi ukara sing apik kanggo sengit .... »Kasedhiya kabeh wong sengit….»