25 pethikan saka panulis wanita

25 pethikan saka panulis wanita

Minggu iki, bisa uga dendam. Wingi aku menehi artikel sing aku "kelingan" karo sampeyan 5 geguritan sing ditulis wanita lan ing artikel sing dakkandhani saiki, aku ora nggawa apa-apa maneh lan ora kurang 25 pethikan saka panulis wanita. Antarane, Simone de Beauvoir y Virginia Woolf, loro favoritku ing verbiage iki.

Muga-muga sampeyan seneng banget! Lan apa sing diomongake? Sawetara prekara: urip, katresnan, agama, bocah, lsp.

Ing cangkem wanita

  1. "Penampilan duwe lengkap kasunyatan, nanging mung minangka tampilan. Minangka liyane saka penampilan, kesalahan ». (Sumur Simone).
  2. "Wanita wis pirang-pirang abad kepungkur dadi kaca spion sing duwe kekuwatan kanggo nggambarake sosok manungsa kaping pindho ukuran umure." (Wol Virginia).
  3. "Amarga apa sing wis dakdeleng, aku mbukak klambi, aku nyingkirake awake dhewe lan nyengkuyung aku, aku seneng banget yen ora duwe apa-apa." (Kamulyan Kuwat).
  4. "Kasunyatan manawa ana minoritas istimewa ora menehi ganti rugi utawa alesan saka kahanan diskriminasi ing ngendi rekan-rekan liyane urip." (Simone deBeauvoir).
  5. "Doktrin ora ana gunane dhewe, nanging penting banget yen duwe doktrin yen mung supaya ora diapusi karo doktrin-doktrin palsu." (Sumur Simone).
  6. «Aku sabar banget. Aku dudu moralis. Aku ngrasakake ringkesing urip lan godaane kanggo menehi kritik marang wong liya. Nanging, aku ora sopan kaya sing sampeyan pikirake, ngadili kula, kaya sing sampeyan ngadili, kanggo kabecikan. (Wol Virginia).
  7. "Aku pengin, nanging aku ora pengin nyedhaki swarane lan ora kobong." (Kamulyan Kuwat).
  8. "Kedut kulit iku ora bisa diterangake babagan jiwa." (Simone deBeauvoir).
  9. "Ora ana sing mulang bocah marang sawetara perkara penting, kayata ndandani faucet sing bocor, nyogok pejabat utawa ngethok rambut segawon." (Isabel Allende).
  10. "Aku mesthi percaya, lan isih percaya, yen imajinasi lan fantasi iku penting banget amarga bagean kasebut ora bisa dipisahake karo kasunyatan urip kita." (Ana Maria Matute).
  11. Lan sampeyan pengin sampeyan dadi pujangga; lan sampeyan pengin sampeyan dadi kekasih. (Wol Virginia).
  12. "Kanggo tangan tengen sampeyan ora nggatekake apa sing ditindakake kiwa, mesthine kudu didhelikake saka eling." (Sumur Simone).
  13. «Saben-saben ana sing rusak ing kesenjangan pendidikan. Nalika sampeyan kudu ngeterake taksi sampeyan kepengin weruh kenapa dheweke ora mulang peling saka kelas siji. Utawa kanggo ngrusak pot, metu saka elevator sing macet, ganti karet utawa isi formulir ». (Isabel Allende).
  14. "Apa sing kita bayangake uga kalebu kasunyatan." (Rose Montero).
  15. "Tulisan mesthi diprotes, sanajan sampeyan dhewe." (Ana Maria Matute).
  16. «Pujangga, aja nganti mbuang-buang wektu, ayo kerja, getih sithik tekan jantung». (Kamulyan Kuwat).
  17. "Takdir kita minangka misteri lan bisa uga makna urip ora liya yaiku nggoleki makna kasebut." (Rose Montero).
  18. "Kasangsaran ekstrim sing dialami manungsa ora nyebabake kasusahane manungsa, nanging mung mbabarake." (Sumur Simone).
  19. "Wong bisa bangga nulis kanthi jujur ​​lan semangat babagan gerakan bangsa; bisa uga mikir yen perang lan telusuran kanggo Gusti Allah minangka siji-sijine tema sastra gedhe; nanging yen posisi pria ing jagad iki kaget karo topi sing ora dipilih kanthi apik, sastra Inggris bakal owah kanthi dramatis. ' (Wol Virginia).
  20. Wektu bisa ngrampungake kabeh, nanging uga bisa ngobong kabeh. Sing apik lan sing ala. Iki ngilangi memori sing sampeyan pengin ana ing kana. Wektu njupuk wektu adoh. (Ana Maria Matute).
  21. "Panulis sing apik bisa nulis babagan apa wae lan bisa nulis literatur babagan subyek apa wae, lan panulis sing ala ora duwe katrampilan kasebut." (Almudena Grandes).
  22. "Sapa sing ujar yen melankolis iku elegan? Bukak topeng sedhih iku, mesthi ana sebab nembang, kanggo muji misteri sing paling suci, aja nganti dadi pengecut, ayo mlayu ngandhani sapa wae, mesthi ana wong sing kita tresnani lan sing nresnani kita ». (Kamulyan Kuwat).
  23. "Dilanggar undang-undang, nanging kanthi syarat nggawe bocah kasebut kalebu sah." (Simone deBeauvoir).
  24. "Dheweke ujar manawa kekristenan, kaya meh kabeh takhayul, nggawe manungsa luwih ringkih lan mundur, lan dheweke ora ngarep-arep hadiah ing swarga, nanging berjuang kanggo hak-hak ing bumi." (Isabel Allende).
  25. "Bedane erotisme lan pornografi, kajaba etimologis, ana gandhengane karo sikap sing nampa pesen, ana gandhengane karo sikap sing maca." (Almudena Grandes).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ricardo "Bichino" Quintana ngandika

    Ayu ... kayane aku njupuk ing kaca ... rangkulan gedhe ... Wis suwe ora ketemu sampeyan.
    Ricardo (artis Bichino Quintana)