2017. Keseimbangan ireng kawula Yankee, Viking, Italia, Gaul lan warga negara

2017 menehi pati pungkasan. Setahun maneh yen wis mangan, ngombe lan maca. Tambang wis kom lengkap luwih saka telung puluh buku sing wis ngliwati retina, ing kertas utawa digital. Aku ora kepengin weruh genre liyane (historis lan romantis), nanging paroki umume wis ngerti manawa favoritku yaiku ireng.

Wis warta lan waosan sing wis kliwat. Panorama heterogen uga kanthi luwih dhisik nyedhaki telpon negara noir. Nanging Kutub galrik, enak logat Italia lan, mesthi, tresnaku lan semangat sing langgeng kanggo dheweke adhem ngalor. Ya, lan gumun banget kanggo sawetara tanah kelairan. Mei 2018 terus dadi peteng banget.

Amerika Serikat

Aku maca sawetara review babagan Pangentasan cukup kanggo nyengkuyung aku maca lan kedadeyan sing padha karo aku Gunung banteng. Lan wong Amerika John Hart y Brian panovich Dheweke dadi pinemuku taun ing sisih liya kolam. Sing paling ora digayuh uga tiba saka Hart Raja ngapusi lan uga apik banget Ora ana gagak, lan gayane wis bisa narik aku. Panovich, kanthi debut, dadi wong sing wis ngrampungake kuota yanki taunan lan wis menehi rasa kanggo aku negara noir karakter lan lingkungan dadi lokal sing dakkarepake bisa terus budidaya taun ngarep.

Europa

Italia

Sentuhan Italia ora bisa absen karo jumlah panulis apik sing nuduhake idiosyncrasy lan gaya sastra tartamtu ing genre noir. Ing setting, karakter, cara nyritakake ... Taun iki diwiwiti kanthi Maurizio De Giovanni lan komisarisipun Luigi Alfredo Ricciardi tetep karo atiku kanggo sisa-sisa. Nyatane mung njupuk 25 dina kanggo mungkasi enem judhul sing nggawe seri nganti saiki.

Napoli taun 30-an, karaktere sing nyenengake amarga kebak semangat, titik supranatural sing cocog karo swasana nalika nggawe seri iki bisa uga favorit taun.

Lan ing cagak sing ngelawan, kekuwatan, keberanian lan karisma gedhe saka inspektur Roma sing mbrontak kasebut yaiku Rocco schiavonne de Antonio Mancini. En Sun saka Mei, novel kaping papat, Manzini wis diwasa kanthi ngrembaka babagan iki Schiavonne diasingake menyang Lembah Aosta amarga ora disiplin lan orthodoksi cilik ing Roma sing dikasihi. Pungkasane, kita ngerti babagan sejarah tragis sing wis menehi karakter. Dadi, aku bakal nerusake jejak yen ngirim crita anyar.

Francia

El polar Gallic terus mlaku. Lemaitre ngupayakake bisnis lan pancen angel yen tekan Camille Verhoeven, nanging dheweke ana ing njaba Olivier Norek, Letnan Paris sejatine sing ngerti banget babagan topik kasebut. Norek mangan kabeh ing 2016 kanthi novel sing apik, Efek Domino, lan ngenalake kita menyang le kapten Victor kost, sing janji bakal terus menehi akeh dolanan. Muga-muga amarga isih ngenteni maca lan babar pisan ora nguciwani aku.

Panemuan kasebut minangka rekomendasi saka kanca sing bisa dipercaya. Lan aku bakal terus nglakoni. Komisioner Mongolia yeruldelgger, nggawe Ian Manok (jeneng samaran saka Patrick Manoukian), minangka panganan istimewa eksotik sing bisa dibaleni maneh. Muga-muga bisa ditindakake ing taun ngarep kanthi Kaping alam bébas, novel nomer loro, amarga Mati ing stepa nggawe bolongan apik ing panorama lan dituding kanthi dhuwur sing luar biasa.

España

Bener sing Catu, de Juan Gomez-JuradoWis duwe perjalanan sing dawa lan sukses, nanging aku ngenteni lan musim panas aku dikirim kanthi kepuasan. Luwih saka sejarah ireng ilmuwan komputer Simon Sak lan luwih saka ngganggu sing misterius Irina tambahi trampil liyane. Nanging mesthine, aku kudu maca sawetara vory v zakone ("maling undang-undang" Rusia sing nggegirisi) lan aku biasane nyilem dhisik.

Nanging aku uga kudu nyebutake yen ngrampungake taun maca wingi kanthi buku kaping pisanan saka panulis warga, Javier Alonso Garcia-Pozuelo. Kothak snuff Iki minangka novel sing apik banget kanthi campuran genre ireng lan sejarah sing ngenalake kita karo inspektur sing kudu dilacak. Kita kudu ngiringi kasus liyane ing Madrid ing abad XIX nganti Jose Maria Benitez. Ing mobil titik, ing simon, utawa apa wae sing ana ing dalan kucing kasebut katrangan lengkap. Narasi sing apik, rumit, lan elegan babagan tata cara lan sejarah, nanging aku kepengin dadi luwih akeh pangembangan karakter.

Skandinavia

Lan kita rampung ing sisih lor sing adhem interlinings karo rong jeneng kulawarga Viking sing paling misuwur. Betty, saka Islandia Arnold Indridason, Ninggalake aku rasa apik sawise aku ora maca apa-apa amarga novel cekak ing tradhisi paling klasik ing genre iki lan kanthi efek sing efektif ing plot lan karaktere. Aku ora rampung nyambung karo inspektur sing sukses Erlendur Sveinson, Nanging crita iki pancen nggawe aku kecanthol.

Nanging kita rampung karo dheweke. Ora setaun tanpa Harry Hole. Ora masalah yen maca maneh utawa anyar, nanging kita sing tresna terus-terusan karo monster Norwegia iki kanthi lencana lan alkohol wis butuh anané literatur kaya racun Jim Beam. Ing taun iki kita wis sukses karo dheweke mengeti rong puluh kelairan lan kasus pungkasan ing Tekane ngelak.

Novel kaping sewelas saka seri kasebut nggawa instrumen sing luwih ala lan pembunuh sing mokal yen raksasa berambut pirang lan gundul kasebut kanthi cara serangan jantung. Lan kanthi jenius pikirane bapakne sing lara, Jo Nesbø, sing mung bisa nggawe bar. Kita uga bisa diajak dheweke ing Barcelona lan kita cukup wagol ing adaptasi film gagal saka salju. Lan ing taun 18 sing bakal teka, kita bakal nduwe visi khusus babagan Macbeth lan bisa uga ngunjungi sabanjure Pameran Buku Madrid, ing endi, Odin gelem, muga-muga nyilih tangane lan sujud ing sikile.

Nanging iki bakal dadi crita liyane sing dakkarepake bakal terus taun ngarep kira-kira wektu iki. Kangge ayo seneng taun sastra anyar. Ireng, historis, romantis, erotis, gladhen, puisi, teater, gladhen utawa memoir. Kaya sing paling disenengi. Sugeng 2018!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.