2013 Pemenang Penghargaan Eisner

Eisner
The Eisner Awards, utawa Will Eisner Comic Book Industry Awards, minangka pakurmatan paling dhuwur ing industri komik kanggo prestasi kreatif ing lapangan ing Amerika Serikat. Jenenge yaiku a pajeg kanggo penulis Will Eisner, sing dadi peserta rutin upacara kasebut nganti tilar donya ing taun 2005.

Nominasi ing saben kategori diusulake dening klompok limang anggota lan banjur dipilih dening profesional komik. Para pemenang dicethakaké ana ing Konvensi Komik Internasional ing San Diego, California, sing paling penting ing sektor kasebut ing Amerika Serikat, nalika upacara penghargaan dianakake. Eisner Awards asring dianggep padha karo Oscar industri komik.

Ing taun iki ana papat jeneng sing cocog kanggo penghargaan kasebut, ketemu karo karya David Aja kanggo Mripat saka Hawk, Juanjo Guarnido kanggo Blacksad lan Brandon Graham sing penting banget kanggo reissue King City lan Brian Vaughan kanggo skrip sing apik banget saka Saga,

Ing ngisor iki minangka nominasi ing saben subyek lan sing menang kanthi kendel, kanthi loro disorot ing saben lapangan yen kegagalan bisa dadi dasi:

CERITA PENDEK PISAN

"Birdsong Ngubur Isih", dening Jeff Wilson lan Ted May, ing Cedera # 4 (Ted May / Alternatif)
"Elmview", dening Jon McNaught, ing Dockwood (Nobrow)
"Bulan 1969: Crita Sejatine Peluncuran Bulan 1969", dening Michael Kupperman, ing Tales Dirancang kanggo Thrizzle # 8 (Fantagraphics)
"Maju", dening drawscape, ing Monsters, Miracles, & Mayonnaise (Epigram Books)
"Pelangi Moment", dening Lilli Carré, ing Heads or Tails (Fantagraphics)

EDITION SIMPLE PALING LUCU

Ilang # 4: "Masalah Fashion," dening Michael DeForge (Koyama Press)
The Mire, dening Becky Cloonan (diterbitake dhewe)
Paus Topi # 3, dening Ethan Rilly (Buku AdHouse)
Post York # 1, dening James Romberger lan Crosby (Buku Ora Beradab)
Tales Dirancang Kanggo Thrizzle # 8, dening Michael Kupperman (Fantagraphics)

SERI TERBAIK (TERUS)

Fatale, dening Ed Brubaker lan Sean Phillips (Gambar)
Hawkeye, dening Matt Fraction lan David Aja (Marvel)
Proyek Manhattan, dening Jonathan Hickman lan Nick Pitarra (Gambar)
Nabi, dening Brandon Graham lan Simon Roy (Gambar)
Saga, dening Brian K. Vaughan lan Fiona Staples (Gambar)

SERI BARU TERBAIK

Wektu Petualangan, dening Ryan North, Shelli Paroline, lan Braden Lamb (kaboom!)
Bandette, dening Paul Tobin lan Colleen Coover (Monkeybrain)
Fatale, dening Ed Brubaker lan Sean Phillips (Gambar)
Hawkeye, dening Matt Fraction lan David Aja (Marvel)
Saga, dening Brian K. Vaughan lan Fiona Staples (Gambar)

PELAJAR TERBARU PELAJAR PUBLIKASI (HINGGA 7 TAUN)

Babymouse kanggo Presiden, dening Jennifer L. Holm lan Matthew Holm (Omah Random)
Benny lan Penny ing Lampu Out, dening Geoffrey Hayes (Toon Books / Candlewick)
Kitty & Dino, dening Sara Richard (Yen Press / Hachette)
Maya Nggawe Kekacoan, dening Rutu Modan (Toon Books / Candlewick)
Zig lan Wikki ing Sapi, dening Nadja Spiegelman lan Trade Loeffler (Toon Books / Candlewick)

Publikasi paling apik kanggo bocah-bocah (8-12 taun)

Wektu Petualangan, dening Ryan North, Shelli Paroline, lan Braden Lamb (kaboom!)
Buku Jimat 5: Pangeran Elf, dening Kazu Kibuishi (Skolastik)
Bocah Sapi: Bocah Lan Kuda, dening Nate Cosby lan Chris Eliopoulos (Archaia)
Kasetyan Crogan, dening Chris Schweizer (Oni)
Hilda lan Raksasa Tengah wengi, dening Luke Pearson (Nobrow)
Dalan menyang Oz, dening L. Frank Baum, diadaptasi dening Eric Shanower lan Skottie Young (Marvel)

Publikasi paling apik kanggo wong enom (umur 13-18 taun)

Wektu Petualangan: Marceline lan Ratu Scream, dening Meredith Gran (kaboom!)
Annie Sullivan lan Uji Coba Helen Keller, dening Joseph Lambert (Pusat Studi Cartoon / Disney Hyperion)
Ichiro, dening Ryan Inzana (Houghton Mifflin)
Spera, vol. 1, dening Josh Tierney dkk. (Archaia)
Wrinkle in Time, dening Madeleine L'Engle, diadaptasi dening Hope Larson (FSG)

POST HUMOR TERBAIK

Wektu Petualangan, dening Ryan North, Shelli Paroline, lan Braden Lamb (kaboom!)
BBXX: Baby Blues Decades 1 & 2, dening Jerry Scott lan Rick Kirkman (Andrews McMeel)
Darth Vader lan Putra, dening Jeffrey Brown (Babad)
Cartoonists Naked, disunting dening Gary Groth (Fantagraphics)

KOMIK DIGITAL paling apik

Komik Semut, dening Michael DeForge (http://kingtrash.com/ants/index.html)
Bandette, dening Paul Tobin lan Colleen Coover (http://www.comixology.com/Bandette/comics-series/8519)
Kabeh Bakal Nyengsarakke, dening Farel Dalrymple (http://studygroupcomics.com/main/it-will-all-hurt-by-farel-dalrymple/)
Atap Berwarna Darah Kita, dening Ryan Andrews (http://www.ryan-a.com/comics/roof.htm)
Perang Tiram, dening Ben Towle (http://oysterwar.com/)

ANTHOLOGI TERBAIK

Presensi Kuda Gelap, disunting dening Mike Richardson (Dark Horse)
Ora Ana Garis Lurus: Sekawan Puluh Puluh Komik Queer, disunting dening Justin Hall (Fantagraphics)
Nobrow # 7: Wani Anyar, disunting dening Alex Spiro lan Sam Arthur (Nobrow)
2000 Masehi, disunting dening Matt Smith (Pemberontakan)
Endi Mati Zero?, Disunting dening Jeff Ranjo (Endi Mati Zero?)

KERJA PALING DASAR REALITAS (Dasi)

Annie Sullivan lan Uji Coba Helen Keller, dening Joseph Lambert (Pusat Studi Cartoon / Disney Hyperion)
Kulawarga Carter: Aja Lali Lagu Iki, dening Frank M. Young lan David Lasky (Abrams ComicArts)
Urip Tionghoa, dening Li Kunwu lan P. Ôtié (Pahlawan Mandiri)
Ngenteni Tanpa wates lan Crita Liyane, dening Julia Wertz (Koyama Press)
Kelereng: Mania, Depresi, Michelangelo & Me, dening Ellen Forney (Buku Gotham)
Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit, dening C. Tyler (Fantagraphics)

ALBUM GRAFIS TERBAIK

Crita Bangunan, dening Chris Ware (Pantheon)
Goliath, dening Tom Gauld (Digambar & Seprapat)
The Hive, dening Charles Burns (Pantheon)
Unterzakhn, dening Leela Corman (Schocken)
Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit, dening C. Tyler (Fantagraphics)

Adaptasi paling apik kanggo komik

Chico lan Rita, dening Fernando Trueba lan Javier Mariscal (Pahlawan Mandiri)
Odyssey Homer, diadaptasi dening Seymour Chwast (Bloomsbury)
Richard Stark's Parker: Skor, dicocogake dening Darwyn Cooke (IDW)
Dalan menyang Oz, dening L. Frank Baum, diadaptasi dening Eric Shanower lan Skottie Young (Marvel)
Wrinkle in Time, dening Madeleine L'Engle, diadaptasi dening Hope Larson (FSG)

REPRINT ALBUM GRAFIS TERBAIK

Cruisin 'karo Hound, dening Spanyol (Fantagraphics)
Ed the Happy Clown, dening Chester Brown (Digambar & Triwulanan)
Kabeh Bareng: Crita Dikumpulake, dening Sammy Harkham (PictureBox)
Heads or buntut, dening Lilli Carré (Fantagraphics)
King City, dening Brandon Graham (TokyoPop / Gambar)
Sailor Twain, utawa The Mermaid in the Hudson dening Mark Siegel (Second Second)

KOLEKSI TERBAIK (STRIPS)

Alex Raymond's Flash Gordon lan Jungle Jim, vol. 2, disunting dening Dean Mullaney (IDW / Library of American Comics)
Mister Twee Deedle: Raggedy Ann's Sprightly Cousin, dening Johnny Gruelle, disunting dening Rick Marschall (Fantagraphics)
Percy Crosby's Skippy, vol. 1, disunting dening Jared Gardner lan Dean Mullaney (IDW / Library of American Comics)
Pogo, vol. 2: Bona Fide Balderdash, dening Walt Kelly, disunting dening Carolyn Kelly lan Kim Thompson (Fantagraphics)
Kapten Roy Crane Gampang: Strip Koran Minggu Lengkap, vol. 3, disunting dening Rick Norwood (Fantagraphics)

KOLEKSI TERBAIK (BUKU)

Kadurjanan Ora Mbayari Arsip, disunting dening Philip Simon lan Kitchen, Lind & Associates (Horse Peteng)
David Mazzucchelli Daredevil Lair Maneh: Edisi Artis, disunting dening Scott Dunbier (IDW)
Crita EC Wally Wood: Edisi Artis, disunting dening Scott Dunbier (IDW)
Paman Scrooge Walt Disney: Mung Wong Tua sing Apik, dening Carl Barks, disunting dening Gary Groth (Fantagraphics)
Roman Romance: Komik Romantis Simon & Kirby paling apik, disunting dening Michel Gagné (Fantagraphics)

EDISI PALING MATERI INTERNASIONAL

Abelard, dening Régis Hautiere lan Renaud Dillies (NBM)
Athos in America, dening Jason (Fantagraphics)
Blacksad: Neraka Silent, dening Juan Diaz Canales lan Juanjo Guarnido (Jaran Peteng)
Pembuatan, dening Brecht Evens (Digambar & Triwulanan)
Monsieur Jean: Teori Singles, dening Philippe Dupuy lan Charles Berberian (Humanoids)
New York Mon Amour, dening Benjamin LeGrand, Dominique Grange, lan Jacques Tardi (Fantagraphics)

EDISI PALING MATERI ASIA

Barbara, dening Osamu Tezuka (Manga Digital)
Urip Tionghoa, dening Li Kunwu lan P. Ôtié (Pahlawan Mandiri)
Lanang Naoki Urasawa sing Abad kaping 20, dening Naoki Urasawa (VIZ Media)
Nonnonba, dening Shigeru Mizuki (Digambar & Kuartal)
Thermae Romae, dening Mari Yamazaki (Yen Press / Hachette)

Panyerat paling apik

Ed Brubaker, Fatale (Gambar)
Matt Fraction, Hawkeye (Marvel); Casanova: Avaritia (Ikon Marvel)
Brandon Graham, Multiple Warheads, Nabi (Gambar)
Jonathan Hickman, Proyek Manhattan (Gambar)
Brian K. Vaughan, Saga (Gambar)
Frank M. Young, Kulawarga Carter (Abrams ComicArts)

ARTIS TERBAIK

Charles Burns, The Hive (Pantheon)
Gilbert Hernandez, Love and Rockets Stories Anyar, vol. 5 (Fantagrafi)
Jaime Hernandez, Love and Rockets Crita Anyar, vol. 5 (Fantagrafi)
Luke Pearson, Hilda lan Raksasa Tengah wengi, Kabeh sing Kita Kangen (Nobrow)
C. Tyler, Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit (Fantagrafi)
Chris Ware, Crita Bangunan (Pantheon)

"PENCIL" TERBAIK (DRAWER)
(Dasi)

David Aja, Hawkeye (Marvel)
Becky Cloonan, Conan the Barbarian (Kuda Peteng); The Mire (diterbitake dhewe)
Colleen Cover, Bandette (Monkeybrain)
Sean Phillips, Fatale (Gambar)
Joseph Remnant, Harvey Pekar's Cleveland (Zip Comics / Top Shelf)
Chris Samnee, Daredevil (Marvel); Rocketeer: Charge of Doom (IDW)

ARTIS MULTIMEDIA PISAN

Brecht Evens, Pembuatan (Digambar & Triwulanan)
Juanjo Guarnido, Blacksad (Jaran Peteng)
Teddy Kristiansen, The Red Diary / The RE [a] D Diary (MAN TINDAKAN / Gambar)
Lorenzo Mattotti, Crackle of Frost (Fantagraphics)
Katsuya Terada, The Monkey King vol. 2 (Jaran Peteng)

ARTIS PANUTUP PISAN

David Aja, Hawkeye (Marvel)
Brandon Graham, King City, Multiple Warheads, Gajah # 43 (Gambar)
Sean Phillips, Fatale (Gambar)
Yuko Shimizu, Sing Ora Ditulis (Vertigo / DC)
J, H. Williams III, Batwoman (DC)

"WARNA" paling apik

Charles Burns, The Hive (Pantheon)
Colleen Cover, Bandette (Monkeybrain)
Brandon Graham, Multiple Warheads (Gambar)
Dave Stewart, Batwoman (DC); Fatale (Gambar); BPRD, Conan the Barbarian, Hellboy in Hell, Lobster Johnson, Massive (Jaran Peteng)
Chris Ware, Crita Bangunan (Pantheon)

"LETTERING" paling apik

Paul Grist, Mudman (Gambar)
Troy Little, Angora Napkin 2: Panen Revenge (IDW)
Joseph Remnant, Harvey Pekar's Cleveland (Zip Comics / Top Shelf)
C. Tyler, Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit (Fantagrafi)
Chris Ware, Crita Bangunan (Pantheon)

KOMIK JURNALIS TERBAIK

Alter Ego, disunting dening Roy Thomas (TwoMorrows)
ComicsAlliance, disunting dening Joe Hughes, Caleb Goellner, lan Andy Khouri (http://comicsalliance.com/)
Reporter Komik, disunting dening Tom Spurgeon (http://www.comicsreporter.com/)
Robot Six, diprodhuksi dening Comic Book Resources (http://robot6.comicbookresource.com/)
tcj.com, disunting dening Timothy Hodler lan Dan Nadel (Fantagraphics) (http://www.tcj.com/)

CERITA-KOMIKIK paling apik

Art of Daniel Clowes: Cartoonist Modern, disunting dening Alvin Buenaventura (Abrams ComicArts)
Marie Severin: Nyonya Komik sing Mirthful, dening Dewey Cassell (TwoMorrows)
Marvel Comics: The Untold Story, dening Sean Howe (HarperCollins)
Nguasai Komik, dening Jessica Abel lan Matt Madden (Kapindho)
Tim Cul De Sac: Cartoonists Draw the Line ing Parkinson, disunting dening Chris Sparks (Andrews McMeel)
Kayu: Wallace Wood 1927–1981, disunting dening Frédéric Manzano (CasalSolleric / IDW)

Lowongan PENDIDIKAN TERBAIK

Komik Autobiografi: Nulis Urip ing Gambar, dening Elisabeth El Refaie (University Press of Mississippi)
Komik Versus Art, dening Bart Beaty (Universitas Toronto Press)
Crockett Johnson & Ruth Krauss: Kepiye Pasangan sing Ora Bisa Nggawe Katresnan, Nggawe FBI, lan Kasusastran Bocah sing Dikirim, dening Philip Nel (University Press of Mississippi)
Lynda Barry: Bocah-bocah wadon Liwat Kaca Sing Nggoleki, dening Susan E. Kirtley (University Press of Mississippi)
The Poetics of Slumberland: Spirits Animasi lan Roh Animasi, dening Scott Bukatman (University of California Press)

DESAIN PABLIKASI TERBAIK

Crita Bangunan, dirancang dening Chris Ware (Pantheon)
Dal Tokyo, dirancang dening Gary Panter lan Family Sohn (Fantagraphics)
David Mazzucchelli Daredevil Lair Maneh: Edisi Artis, dirancang dening Randy Dahlk (IDW)
Mister Twee Deedle: Sepupu Spragly Raggedy Ann, dirancang dening Tony Ong (Fantagraphics)
Wizzywig, dirancang dening Ed Piskor lan Chris Ross (Top Shelf)

Informasi liyane - Battle Royale


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.