Ing taun 1984, dina kaya saiki, Truman Capote tilar donya

Ing dina kaya saiki Truman Capote tilar donya

Dina iki 25 Agustus nanging 1984 panulis Truman Capote tilar donya. Panulis lan wartawan Amerika sing kondhang iki misuwur utamane amarga novele "Sarapan ing Tiffany" (1958) lan kanggo dokumenteré "Getih kadhemen" (1966), nanging isih ana akeh karya liyane sing ditinggalake suwene taun.

Yen sampeyan pengin ngerti apa sejatine, ngerti babagan uripe lan waca sawetara ukara sing paling misuwur, terus maca artikel Jumuah iki.

Sawetara cathetan babagan uripe

  • Jeneng asline yaiku Truman Streckfus Wong.
  • Dheweke nganggo jeneng kulawarga "Jubah" saka bojone nomer loro ibune, yaiku wong Kuba.
  • Miwiti nulis supayane ora krasa sepi lan terisolasi.
  • A los 17 taun nemu kerjaan ing majalah kasebut 'The New Yorker', ing endi dheweke milih potongan kliping saka koran.
  • cunt 21 taun miwiti posting critane sing pertama"Miriam", "Elang tanpa sirah" y "Tutup lawang pungkasan".
  • Novel pertama Aku bakal nerbitake nalika umur 23 taun: «Swara liyane, wilayah liyane ».
  • Dheweke nggawe sing dikenal kanthi istilah kasebut 'non-fiksi-novel ' matur nuwun kanggo dokumen sampeyan "Getih kadhemen".
  • Dheweke tilar donya nalika yuswa 59 taun tuwa amarga a kanker ati ing Bel Air, Los Angeles.

Kabeh dianggo dening Truman Capote

  • (1945) "Miriam"
  • (1948) "Swara liyane, wilayah liyane"
  • (1949) "Wit wengi lan crita liyane"
  • (1950) "Gitar berlian"
  • (1951) "Kacapi suket" (situs konstruksi)
  • (1952) "Kacapi suket" (téater)
  • (1953) "Ngalahake setan"
  • (1954) «Omah kembang» (musik)
  • (1956) "Muses Krungu"
  • (1956) "Kenangan Natal"
  • (1957) «Adipati ing wilayah kasebut »
  • (1958) "Sarapan ing Tiffany"
  • (1961) "Suspense!" 
  • (1963) "Tulisan Sing Dipilih saka Truman Capote" 
  • (1964) "Cerita cekak muncul ing majalah Seventeen"
  • (1966) "Getih kadhemen"
  • (1968) "Tamu Thanksgiving"
  • (1971) "Gatsby Gedhe"
  • (1973) "Dogs bark"
  • (1975) "Mojave" lan "Pantai Basque »
  • (1976) "Monster sing durung dirusak" y "Kate McCloud" 
  • (1980) «Musik kanggo bunglon»
  • (1983) "Natal"
  • (1987) "Donga Wangsulan"
  • (2005) «Pelayaran musim panas»

Pethikan sing misuwur dening Truman Capote

  • «Nalika Gusti Allah menehi hadiah, sampeyan uga bakal mecut. Lan pecut iku kanggo menehi tandha dhewe.
  • Aku ora bakal biyasa. Biasane kaya mati.
  • «Obrolan minangka dialog, dudu monolog. Mula ora ana sawetara obrolan sing apik: amarga kekurangan wong pinter. "
  • "Luh luwih akeh sing njaluk wangsulan saka pandonga sing ora dijawab."
  • "Yen ana sing dipercaya sampeyan, sampeyan mesthi kudu utang."
  • Aku alkohol. Aku pecandu narkoba. Aku homo. Aku jenius ".
  • "Kabeh sing ditindakake literatur iku gosip."
  • Persahabatan minangka pendhudhukan full-time, yen sampeyan pancen kekancan karo wong liya. Sampeyan ora bisa duwe akeh kanca amarga mula ora bakal kekancan karo kanca liya. '
  • "Cita-cita kula sing paling kuat isih ana ing babagan crita, mula aku miwiti seni nulis."
  • Aku ora bakal biyasa. Biasane kaya mati.

Apa sampeyan wis maca babagan Truman Capote? Yen sampeyan wis maca sawetara judhul, endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jimmy urip ngandika

    Aku alkohol. Aku pecandu narkoba. Aku homo. Aku jenius "
    Ayo, ayo, sampeyan ora bisa dipuntudhuh ora duwe kapercayan dhiri, babar pisan. RIP +.