17 frase paraga sastra wanita sing ora bisa dilalekake kanggo Dina Wanita iki.

8 Maret, International Women's Day. Ana serangan, klaim, kekarepan, harapan lan perjuangan sing direncanakake, sing saben dinane saben dinane. Aku kanthi andhap asor gabung ing kene kanggo ngelingi lan nylametake sawetara frase 17 karakter wanita sastra sing ora bisa dilalekake. Ditulis dening wanita lan pria. Diterangake kanthi macem-macem nuansa, pinggiran, superfisitas lan jerone.

Ing ayat, ing prosa. Kanthi drama, kabungahan, kekarepan, karep lan kabodhoan, wateke, katresnan lan sengit, kraman lan pengajuane. Cekakipun, kanthi Lumrahe manungsa Nanging, kita nuduhake wanita lan pria, sanajan ora mesthi padha. Aku isih duwe Jane Eyre sing paling kelingan, Charlotte Brontë, lan nesu Lady Macbeth.

 

- "Bisa uga ana wong lanang gedhene omah lan digawe saka granit, nanging mesthi nggawa bal ing papan sing padha." Lisbeth Salander. Stieg Larson

- «Panandhang gedhe ing jagad iki yaiku panandhang Heathcliff, aku wis ndeleng lan ngrasakake saben wong wiwit wiwitan. Pikirane sing hebat kanggo uripku yaiku dheweke. Yen kabeh mati lan dheweke disimpen, aku bakal terus urip, lan yen kabeh tetep lan dheweke bakal sirna, jagad iki bakal aneh banget kanggo aku, ora bakal dak anggep manawa aku kalebu bagean kasebut. Tresnaku kanggo Linton kaya godhong alas: wektu bakal ganti, aku wis ngerti yen mangsa ganti wit. Katresnanku kanggo Heathcliff mirip karo watu jero sing abadi, sumber sing ora bisa ditemokake nanging kesenengan sing dibutuhake. Nelly, aku Heathcliff, dheweke mesthi ana ing pikiranku. Aku ora seneng karo perkara sing apik, mesthi ora seneng karo awakku dhewe. Dadi aja ngomong babagan pamisahan maneh, amarga ora mungkin. Catherine Earnshaw. Emily Bronte

- «Tansah mundur lan ditampa. Tansah waspada, ngurmati lan tugas. Elinor, lan atimu? ». Marianne dashwood. Jane Austen

- "Aku mung gelem tumindak kanthi cara sing paling konsisten, miturut pendapatku, kanthi kebahagiaan mbesuk, tanpa preduli apa sing sampeyan utawa wong liya padha ora ngerteni, miturut aku." Elizabeth bennet. Jane Austen

- "Iki minangka geni sing didhelikake, lara sing nyenengake, racun sing enak, pait sing legi, penyakit sing nyenengake, siksa sing nyenengake, luka sing manis lan galak, mati sing alus." Celestine. Ferdinand de Rojas.

- "Ana jeneng apa? Apa sing diarani mawar, sanajan kanthi jeneng liya, bakal njaga minyak wangi kasebut; kaya Romeo. Sanajan Romeo ora nate ditimbali, dheweke bakal tetep kasampurnan sing padha tanpa gelar kasebut. Juliet William Shakespeare.

- «Ora ana sing nate katon kaya saiki». Miss Jane Marple. Christie Agatha.

"" "Aku wis krungu ujar manawa wanita tresna marang pria sanajan tumindak ala," ujug-ujug dheweke wiwit, "nanging aku sengit marang bojoku amarga kabecikane." Anna Karenina. Leo Tolstoy.

- «Gagak serak
squawking ngumumake tekane fat Duncan
menyang kastilku. Roh, ayo! Ayo marani aku
amarga sampeyan mrentah pikirane pati!
Nyuwek jinis lan ngiseni kabeh, wiwit sikil nganti
sirah, kanthi kekejeman sing paling ala! Ayo getihku kenthel
Muga-muga kabeh lawang sing Getun dikunci!
Aja nganti ana perasaan alami sing sungkowo teka
kanggo ngganggu tujuan kejemku, utawa menehi gencatan senjata
kanggo sadhar! Ayo dodo wong wedokku
lan dakwujudake susu dadi empedu, roh mati
sing ing endi wae sampeyan -iki esensi-katon
Alam kasebut dirusak! Ayo wengi kenthel, ayo,
lan lebokake kumelun neraka sing surem
dadi peso rakusku ora weruh tatune,
utawa liwat jubah peteng langit ora bisa ngintip
njerit "cukup, cukup!" Lady Macbeth. William Shakespeare.

- «Kita ngerti apa sejatine; nanging ora kaya apa sing bisa kita lakoni. Ofelia. William Shakespeare.

- «Aku ora ngerti: wiwit aku ndeleng sampeyan,
Bridget saka mine, lan jenenge
sampeyan ngomong yen aku entuk wong lanang iku
Tansah ana ngarepku.
Nang endi wae aku ngganggu
kanthi memori sing enak,
lan yen aku kelangan dheweke sedhela,
ing memori dheweke aku kambuh.
Aku ora ngerti apa sing narik kawigaten
ing pangertèn olahraga,
sing tansah marang dheweke aku
corak pikiran lan ati:
lan ing kene lan ing pidato,
lan ing endi wae aku ngelingake
sing dipikir lucu
kanthi gambar Tenorio ». Bu Ines. Jose Zorrilla

- «Apa sing dak pesenake rampung ing kene. Sampeyan ora bisa crita maneh karo bapakmu. Utas lan jarum kanggo wanita. Pecut lan bagal kanggo wong kasebut. Yaiku wong sing lair ". Bernard Alba. Federico Garcia Lorca

- «Aku duwe tugas liyane sing ora kalah suci ... Kuwajibanku kanggo awakku dhewe». Nora. Henrik Ibsen

- «Aku rumangsa sengsara, nanging yen sampeyan ngerteni aku apik, aku bakal seneng». Maret Josephine. Louise MayAlcott.

- «Ana wektu nalika katresnan wuta. Lan jagad iki dadi lagu. Lan lagune kebak emosi. Ana wektu. Banjur kabeh dadi salah. Aku ngimpi lawas mbiyantu nalika pangarep-arep akeh lan urip sing migunani. Aku ngimpi yen katresnan ora bakal mati. Aku ngimpi yen Gusti Allah bakal welas asih. Aku isih enom banjur ora wedi. Lan impen digawe lan digunakake lan digunakake. Ora ana dhuwit kanggo mbayar. Ora ana lagu tanpa nyanyi, ora ana anggur tanpa ngrasakake. Aku ngimpi yen uripku bakal beda banget karo neraka iki sing daklakoni. Dadi saiki beda karo sing katon. Saiki urip wis mateni impen sing dak impekake. Fantine. Victor Hugo.

- «Apa sampeyan mikir manawa aku mlarat, kurang dikenal, ora apik lan cilik, mula aku ora duwe jiwa lan ora duwe ati? Sampeyan mikir salah! Aku duwe jiwa kaya sampeyan, lan kebak ati murni! Lan yen Gusti Allah maringi kula sawetara kaendahan lan kasugihan, mesthine sampeyan bakal angel ninggalake aku kaya saiki yen sampeyan ninggalake sampeyan. Aku ora ngomong karo sampeyan saiki liwat adat, konvensi, lan ora ana daging sing fana: rohku sing njaga rohmu, kaya-kaya dheweke liwat kuburan lan ngadeg ing sikile Gusti Allah, padha karo kita.! ». Jane Eyer. Charlotte Bronte.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.