16 buku sing disaranake Ernest Hemingway kanggo panulis enom ing taun 1934

Ernest Hemingway

Arnold Samuelson, wartawan enom umur 22 taunTekad lan seneng ngulandara, dheweke miwiti lelungan liwat negarane sawise rampung sinau ing universitas. Dheweke nggawa sawetara barang kebutuhan ing tas ransel, uga biola, lan adol pirang-pirang barang menyang koran lokal kanggo mbantu dheweke budhal. Nalika bali menyang Minnesota, bali ing wulan April 1934, dheweke kaping pisanan maca crita cekak dening Ernest Hemingway ing koran cosmopolitan. Crita sing dimaksud judhule "Perjalanan menyang sisih liyane", sing mengko bakal dadi bagean saka novele "Duwe lan ora duwe."

Wong enom kasebut seneng banget karo maca crita kasebut, mula dheweke ora bisa milih maneh lelungan luwih saka 2.000 mil hitchhiking, supaya dheweke bisa ndeleng Hemingway lan njaluk saran.

Arnold Samuelson ora duwe apa sing diarani apik lan gampang. Langkah saka Florida nganti Key West mlumpat saka kreta menyang olahraga lan mandheg ing dermaga kanggo turu ing ngarep. Cuaca, dheweke banjur nyritakake, ora kepenak. Dheweke uga turu ing kandhang bantheng penjara, sing jarene kena infeksi lemut. Sanajan kabeh iki, ora ana sing ngilangi tekad lan semangat kanggo ketemu wong sing saiki dadi penulis favorit, lan dheweke gelem tampil ing ngarep omah. Samuelson nyritakake kaya mangkene:

Nalika aku nothok lawang ngarep omahe Ernest Hemingway ing Key West, dheweke metu lan ngadeg ing ngarepku, serius lan pegel, ngenteni aku ngomong. Aku ora duwe omong apa-apa kanggo dheweke. Aku ora bisa ngelingi siji-sijine tembung nalika aku siyap. Dheweke yaiku wong lanang gedhe lan dhuwur kanthi pundhak jembar, jebule ing ngarepku kanthi sikil lan tangane digantung ing sisihane. Dheweke dibungkuk rada maju kanthi ati sing petinju sing petinju sing siap numbuk.

E. hemingway karo Fidel Castro

Panulis takon apa sing dikepengini, sing penulis wangsuli manawa wis maca crita cekak pungkasan sing diterbitake ing cosmopolitan lan dheweke wis kesengsem banget, mula dheweke ora bisa ngindhari nemoni dheweke kanggo ngobrol karo dheweke. Hemingway lagi sibuk nalika semana, nanging kanthi nada santai lan ramah, dheweke ngajak dheweke mara ing omah esuke.

Dina esuke dheweke wiwit ngobrol lan kapan Arnold Samuelson ngakoni manawa dheweke ora ngerti nulis babagan fiksi, sing wis nyoba tanpa sukses, Ernest wiwit menehi saran:

"Sing paling penting sing aku wis sinau babagan nulis yaiku aja nganti kakehan nulis sekaligus," ujare Hemingway, karo ndemek tanganku nganggo drijine. Sampeyan ora bakal nate nindakake sekaligus. Ninggalake sawetara kanggo dina sabanjuré. Sing paling penting yaiku ngerti kapan kudu mandheg. Nalika sampeyan miwiti nulis lan kabeh dadi apik, tekan panggonan sing menarik lan nalika sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon sabanjure, mula wayahe mandheg. Banjur sampeyan kudu ninggalake kaya saiki lan ora mikir babagan iki; supaya ngaso lan pikiran sadhar sampeyan tindakake. Esuke, yen sampeyan wis turu kepenak lan wis ngaso, tulis maneh apa sing sampeyan tulis dina sadurunge nganti tekan panggonan sing apik sing sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon sabanjure. Tulis maneh lan baleni maneh urutane, tinggalake ing titik sing menarik. Lan sapanunggalane. Kanthi mangkono, subyek sampeyan mesthi bakal kebak papan sing apik. Iki cara kanggo nulis novel sing ora nate mandheg lan narik kawigaten nalika sampeyan tindak. '

Ernest Hemingway lungguh ing dermaga ing jejere Pilar,

Ernest Hemingway, antara liya, menehi saran marang bocah lanang kasebut supaya ora fokus marang panulis kontemporer. Miturut panulis gedhe, sampeyan kudu saingan karo klasik, karo panulis sing saiki wis almarhum, sing miturut dheweke yaiku salah sawijining wong sing nggawe kerjane nglawan lakune wektu. Panulis ngundang Arnold ing lokakarya. Dheweke nerangake pengalamane ing ngisor iki:

Lokakarya yaiku garasi ing mburi omah. Aku ngetutake dheweke menyang tangga ing njaba bengkel, yaiku ruangan persegi, kanthi jubin jubin lan jendhela sing ditutup ing telung tembok lan rak-rak buku dawa ing sangisore windows lantai. Ing sawijining pojokan ana meja antik gedhe kanthi ndhuwur sing rata lan kursi antik kanthi punggung dhuwur. EH njupuk kursi ing pojok lan kita lungguh ing sisih loro ing sisih ndhuwur meja. Dheweke njupuk pulpen lan wiwit nulis ing salembar kertas. Meneng banget ora kepenak. Aku rumangsa yen dheweke nggunakake wektu kanggo nulis. Aku pengin dheweke nglipur karo pengalamane, nanging pungkasane aku meneng. Aku ana ing kana kanggo njupuk kabeh sing bakal diwenehake lan ora liya.

Sing ditulis Ernest Hemingway yaiku dhaptar 14 novel lan 2 crita sing disaranake bocah kasebut diwaca. Iki minangka 16 buku sing disaranake Ernest Hemingway kanggo penulis enom ing taun 1934:

  1. "Anna Karenina" dening Leon Tolstoy.
  2. "Perang lan perdamaian" dening Leon Tolstoy.
  3. "Madame Bovary" dening Gustave Flaubert.
  4. «Hotel biru» dening Stephen Crane.
  5. "Kapal sing mbukak" dening Stephen Crane.
  6. Dubliners dening Jame Joyce.
  7. "Abang lan Ireng" saka Stendhal.
  8. "Pangabdian manungsa" saka Somerset Maugham.
  9. Buddenbrooks dening Thomas Mann.
  10. "Adoh banget mbiyen" dening WH Hudson.
  11. "Amerika" dening Henry James.
  12. "Salam lan pamit" (Salam lan pamitan) dening George Moore.
  13. "Sedulur Karamazov" dening Fyodor Dostoyevsky.
  14. "Ruangan ageng" dening EE Cummings.
  15. Dhuwur Wuthering dening Emily Brontë.
  16. "Buku Oxford Ayat Inggris" dening Sir Arthur Thomas.

Biografi Dokumentasi Ernest Hemingway

Banjur kita menehi sampeyan video biografi Ernest Hemingway. Minangka biografi sing lengkap banget (video kasebut udakara udakara jam setengah) ing endi ora mung dianalisis urip lan pakaryane, nanging uga panulis lan salah sawijine panulis bisa uga lagi ngobrol.

Frasa lan Kutipan Ernest Hemingway

Ernest lan Arnold

Lan kanggo mungkasi artikel sing dawa nanging nyenengake iki, sawetara klasik frasa lan kuotasi sing misuwur jarene penulis dhewe:

  • "Wong sing apikan, yen dipikir-pikir rada suwe, mesthi wae dadi wong sing seneng."
  • Cara paling apik kanggo nemokake manawa sampeyan bisa dipercaya karo wong liya, kudu dipercaya.
  • "Saiki: tembung sing kepengin weruh kanggo nyebutake jagad lan kabeh urip."
  • Aja nindakake apa sing sejatine ora pengin sampeyan lakoni. Aja mbingungake gerakan kanthi tumindak.
  • Tansah nginep ing mburi wong sing njupuk lan ngarepe wong sing lagi telas. Kanthi cara kasebut sampeyan aman saka pluru lan telek.
  • «Yen menang ing kene, kita bakal menang ing endi wae. Jagad iki papan sing apik, kudune mbela lan aku ora gelem ditinggalake.
  • "Aja mikir manawa perang, ora prelu dipikirake apa wae lan mbenerake, ora ana maneh tumindak jahat."
  • "Coba pahami, sampeyan dudu watak tragedi."
  • "Aku ngrasakake kasepen pati sing teka ing pungkasan saben dina urip sing wis boros."
  • "Nalika krungu gema, akeh sing percaya swarane asale."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   M. Bonus ngandika

    Review apik banget. Aku wis njupuk kamardikan kanggo ngumumake.
    Video kasebut menarik banget lan aku cocog karo mentalitas jurnalis lan panulis sing luar biasa iki bebarengan.
    Sayang banget yen para mudha saiki ora ngerti babagan karya penulis iki.

  2.   Jose Antonio Gonzalez Morales ngandika

    Lair ing abad XIX minangka kunci supaya dheweke ora bisa ngrampungake mesin jaman saiki, kayata ngrokok utawa ngombe kanthi berlebihan, sing lanang banget. Tanpa mangu-mangu, wong sing duwe kabecikan lan kekurangan liyane. Gedhe lan ora bisa dibaleni maneh.