117 surat saka Lope de Vega sing dipikolehi dening Perpustakaan Nasional

Bubar, sawetara missives sing ditulis dening hebat Lope de Vega menyang Adipati Sessa. In total sawetara 117 kertu sing 96 ditulis "ing tulisan tangan" pujangga. Dheweke tanggal wiwit wiwitan abad kaping pitulas lan nuduhake Lope de Vega sing paling ora dingerteni.

Miturut Perpustakaan Nasional dhewe, panemuan hebat iki «Iki regane larang amarga dokumen autografis minangka salah sawijining eksponen utama ing Umur emas lan sastra Spanyol kabeh kaping ». Nganti saiki, sing duwe surat kasebut yaiku Bustos lan Pardo Manuel de Villena.

Nanging apa sing nggabung karo Lope de Vega lan Adipati Sessa?

Adipati Sessa yaiku Luis Fernández de Córdoba y Aragón, ing antarané Lope de Vega dadi sekretaris udakara taun 1605. Akeh surat, sanajan ana macem-macem jinis kasebut, saru lan guyonan. Iki bisa uga bisa amarga loro-lorone macet ing sawetara foray lan spree.

Lope de Vega minangka salah sawijining penyair sing misuwur Baroque, sanajan luwih dikenal kanthi teater. Gayane Lope de Vega cukup beda-beda. Umume, basane cenderung kesederhanaan (sanajan gaya barokah). Lope de Vega ngasilake macem-macem puisi:

  • Puisi saka inspirasi populer: Dituduhake utamane dening Balad Anyar. Tema kasebut disesuaikan karo selera sastra nalika semana lan asring nggawe jagad pastoral lan Moor.
  • Puisi saka inspirasi budaya: Umume ditulis ing sonnets.

Telung karya puisi sing paling apik yaiku:

  • "Sajak", tema katresnan lan inspirasi Petrarchan.
  • «Sajak suci«, ditulis miturut krisis pribadi, sing inspirasi saka agama.
  • "Sajak manungsa lan ilahi pengacara Tomé de Burguillos", saka nada antigongorino lan kuciwa.

Sampeyan uga kudu ujar manawa kertu-kertu kasebut wis dituku kanthi total Euros 400.000, manawa negara konservasi apik banget lan bisa didol luwih saka tikel ing luar negeri.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.