100 taun wiwit Perang Dunia Pertama. 7 buku kanggo ngelingi dheweke.

Bakal urip november, nanging aku wis sadurunge mengeti ulang tahun pungkasane Perang Dunia I utawa Perang Gedhe. putra 100 taun wis Lan kanggo kita sing dadi penggemar jaman perang kaya iki ing abad kaping XNUMX, mesthine tanggal penting. Ana buku, esai, biografi lan materi liyane sing ora ana watese sing diterbitake ing episode Kemanusiaan sing elek iki, sayangé, terus-terusan luwih medeni. Iki yaiku pilihan andhap asor saka 7 wacan babagan tragedi kasebut. 

Kaendahan lan lara perang - Peter Englund

Aku duwe buku iki lan Urip lan takdir dening Vasili Grossman. Dheweke pancen kuat, gawe lara ati, nyenengake, lan nesu. Lan kalorone adhedhasar testimoni, buku harian, surat lan foto saka sawetara wong sing beda jinis, warga negara lan peran sing nyekseni barbar kasebut.

Wétan saka panulis, sejarawan, lan sarjana Swedia Peter Englund iku kasusun saka stroke sikat ringkes, potongan emosi saben dina babagan 20 mau (penembake, insinyur, dokter, perawat, sopir) sajrone Perang Agung. Uga ana 60 foto lan ilustrasi sing ngiringi teks sing kaperang dadi pirang-pirang taun lan dina. Kanggo aku bisa salah sawijining buku sing paling apik sing wis dakwaca babagan masalah kasebut.

Ora ana kabar ing ngarep - Eric Maria Remarque

Iki minangka klasik saka jinis iki kaya sadurunge lan luwih dikenal tanpa mangu-mangu. Erich Maria Remarque yaiku jeneng samaran saka panulis Jerman Erich paul ujar, sing uga melu konflik kasebut. Diterbitake ing taun 1929, potret dheweke lan akibat saka sudut pandang a prajurit Jerman enom 21 taun ing saben dinten gesang ing ngajeng.

Wis digawe rong versi film. Siji ing 1930, sing menang ing Oscar kanggo film paling apik lan direktur paling apik kanggo Tonggak sejarah Lewis. Lan liyane ing 1979 kanggo televisi sing dipimpin Delbert mann lan apa sing ditindakake Globe Emas ing kategorine taun candhake.

Pamit bedhil - Ernest Hemingway

Bisa uga salah sawijining karya sing paling terkenal Ernest Hemingway lan inspirasi saka pengalaman. Kanggo kula, mesthine minangka klasik literatur jagad. Dheweke luwih misuwur amarga versi ing bioskop tinimbang maca. Sanajan ngono, iki crita katresnan antarane perawat lan prajurit enom idealis ing Italia Perang Dunia Pertama ora bisa dilalekake.

Letnan Amerika Henry FredericSopir ambulan, dheweke ora peduli lan pesta, nanging kabeh bakal owah nalika ketemu Catherine Barkley, perawat Inggris sing ayu. Lan wiwitane Letnan ora pengin apa-apa, mung yaiku dolanan sing ora rumit nganti dadi semangat. Nanging perang misahake dheweke lan ngrusak kabeh. Lan nalika kalorone kudu, Frederic bakal ngerti apa sing sejatine penting.

Versi kanggo bioskop yaiku 1932, permata bioskop ireng lan putih, kanthi Gary Cooper lan Helen Hayes minangka paraga utama. Mengko ing 1957, ana siji liyane sing dibintangi Rock Hudson lan Jennifer Jones. Aku tetep sing pertama.

Path of Kamulyan - Humphrey Cobb

Maneh bioskop lan salah sawijining jeniusine kaya saiki Stanley Kubrick nggawe karya novel iki sing ditulis dening American Humphrey Coob lan diterbitake ing 1935. Cobb minangka salah sawijining sukarelawan Amerika pertama sing teka ing Front Barat. Melu perang ing Amiens, ing kana dheweke cilaka. Lan ing buku kasebut sampeyan bisa nemokake ekstrak saka buku harian Cobb dhewe (nalika semana umur 17 taun) sing ditulis ing sisih ngarep.

Nanging minangka karya sastra mula ora digatekake. Kubrick sing maca nalika isih enom lan nalika taun 1957, didhukung dening United Artists lan aktor kasebut Kirk Douglas, bisa malih dadi a bioskop perang klasik sing ora padha.

Pesen sampeyan ing kalorone kasus ora bisa luwih akeh antimilitaris lan pelapor ketidakadilan lan khayalan sing ditindakake ing konflik kasebut. Setel ing perang trench, crita, yaiku adhedhasar kedadeyan nyata, nyritakake ing eksekusi (ukuman sing ora adil amarga gagal serangan bunuh diri marang wong-wong Jerman), amarga insubordinasi lan pengecut, amarga prajurit papat saka Resimen 181 ing ngarep Angkatan Darat Prancis.

Perang Dunia I marang wong sing ora precaya - Juan Eslava Galán

Eslava Galán minangka swara sing ora sah kanggo masalah sejarah. Iki ditampilake dening macem-macem buku babagan macem-macem episode perang ing kabeh jaman. Ing karya iki, dheweke ngomong babagan kemajuan teknologi kayata senapan mesin, tank utawa kapal selam sing dibutuhake, lan babagan karakter kayata Mata Hari, Baron Abang utawa Rasputin.

Waosanipun ugi kalebet ing traveling hobi saka pasukan, ing adat saka brothels, lan game saka telik telik, uga crita anonim liyane utawa sing mengko dadi jeneng relevan sing ngalami pengalaman kasebut.

Tibane raksasa - Ken Follet

Follet dikirim kanthi cara sing amba kanggo Trilogi Abad sing diwiwiti kanthi judhul iki, bisa uga paling apik saka telu kasebut. Epik, katresnan, tragedi, karep, gething, pengkhianatan lan kabeh peralatan lan tampilan karakter sing dadi merek dagang saka panulis Welsh sing misuwur banget.

Kita ngerti limang kulawarga karakter sing beda-beda (Amerika Utara, Jerman, Rusia, Inggris lan Welsh) sing takdire bakal tak lakoni ing saindenging jagad lan saindhenging abad. Ing buku pisanan iki, mesthi wae, ngrembug babagan Perang Dunia Pertama, Revolusi Rusia lan perjuangan pertama kanggo hak-hak wanita. Lan kabeh mau bakal kenal lan nyampur ing setelan sing kudu ditemokake.

Pesawat abang - Manfred von Richthofen

Lan pungkasane aku dadi salah sawijining protagonis sing paling misuwur lan legendaris ing Perang Dunia Pertama. Amarga mokal yen ora ngerti Manfred von Richthofen, utawa Baron Abang kanggo mitos langgeng wis.

Richthofen lan telpon "Sirkus Terbang" layar lan dominasi udhara ing sawetara pesawat tempur paling nyebabake wektu kasebut, ing Albatros lan Fokker. Dheweke dicet saka warna sing nyenengake kanggo nuwuhake mungsuh. Richthofen yaiku tatu dening peluru ing sirahe ing wulan Juli 1917 lan nalika pulih, dheweke nulis babad otobiografi opo buku iki Ing artikel kasebut ditemokake saka crita latihan, petualangan udara, lan uga deskripsi rinci babagan mekanik pesawat kasebut. Lan mesthine testimoni kaya iki:

Ing ketinggian satus meter, mungsuhku nyoba mabur ing zigzag kanggo ngalangi targetku. Banjur kesempatanku saiki muncul. Aku ngganggu dheweke nganti sèket meter, nembak dheweke tanpa henti. Wong Inggris bakal tiba ora duwe pengarep-arep. Kanggo nggayuh iki aku meh kudu nglampahi majalah.

Mungsuhku nabrak ing pucuk garis kita kanthi nembak sirahe. Bedhil mesine digali ing lemah lan dina iki nghias lawang omahku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)