100 buku paling apik ing kabeh wektu

100 buku sing paling apik

Dina iki kita nggawa dhaptar karo 100 buku sing paling apik miturut Klub Buku Norwegia. Dhaptar iki wis dibaptis nganggo jeneng "Perpustakaan Dunia" lan sing dicoba yaiku nggabungake bagean gedhe saka literatur jagad, kanthi buku saka kabeh negara, budaya lan jaman. 100 buku paling apik ing sejarah bisa uga ana ing perpustakaan saben omah ing saindenging jagad, nanging ana pinten?

Dhaptar iki digawe dening panulis sing disurvei. Saben wong kudu ngusulake dhaptar kanthi 10 judhul sastra sing paling apik, favorit, lan dadi sing paling disaranake. Kita kudu nerangake manawa dhaptar iki saka buku sing paling apik ing sejarah pancen abjad, ora dipesen miturut kualitase. Banjur kita ninggalake sampeyan karo dheweke. Apa sampeyan wis maca kabeh? Apa sampeyan mikir isih ana judhul sing ilang? Kanggo seleraku, isih ana akeh buku oriental lan sawetara karya liyane sing misuwur kayata "Miserables" dening Víctor Hugo, nanging sing ana ing kana (durung dakwaca kabeh, pendapatku adhedhasar pendapat sing isih kudu dakwaca babagan tinjauan literatur sing diwaca dening kolega), rumangsa pantes kanggo posisi sing dikuwasani.

Perpustakaan Dunia: Buku Paling Apik

  1. "Puisi Gilgamesh" (Anonim abad kaping XNUMX SM)
  2. "Book of Job" (saka Kitab Suci. Anonim abad kaping XNUMX SM - IV SM)
  3. "Sewu Siji Wengi" (Anonim 700–1500)
  4. "Saga de Njál" (Anonim abad kaping XNUMX)
  5. "Kabeh rusak" (Chinua Achebe 1958)
  6. "Crita bocah-bocah" (Hans Christian Andersen 1835–37)
  7. "Komedi Ilahi" (Dante Alighieri 1265–1321)
  8. "Bangga lan Prasangka" (Jane Austen 1813)
  9. "Papa Goriot" (Honoré de Balzac 1835)
  10. "Molloy," "Malone Dies," "The Unspeakable," trilogi (Samuel Beckett 1951-53)
  11. "Decameron" (Giovanni Boccaccio 1349-53)
  12. "Fiksi" (Jorge Luis Borges 1944–86)
  13. "Wuthering Heights" (Emily Brontë 1847)
  14. "Wong Asing" (Albert Camus, 1942)
  15. "Puisi" (Paul Celan 1952)
  16. "Lelungan menyang Pungkasan Wengi" (Louis-Ferdinand Céline, 1932)
  17. "Don Quixote de la Mancha" (Miguel de Cervantes 1605, 1615)
  18. "The Canterbury Tales" (Geoffrey Chaucer abad ka-XNUMX)
  19. "Crita cekak" (Antón Chejov 1886)
  20. "Nostromo" (Joseph Conrad 1904)
  21. "Pengarepan sing Apik" (Charles Dickens 1861)
  22. "Jacques, sing fatalist" (Denis Diderot 1796)
  23. "Berlin Alexanderplatz" (Alfred Döblin 1929)
  24. "Kadurjanan lan paukuman" (Fyodor Dostoevsky 1866)
  25. "Wong bodho" (Fyodor Dostoevsky 1869)
  26. "Para dhemit" (Fyodor Dostoevsky 1872)
  27. "The Brothers Karamazov" (Fyodor Dostoevsky 1880)
  28. "Middlemarch" (George Eliot 1871)
  29. "Man Invisible" (Ralph Ellison 1952)
  30. "Medea" (Euripides 431 SM)
  31. "Absalom, Absalom!" (William Faulkner 1936)
  32. "Ribut lan nesu" (William Faulkner 1929)
  33. "Madame Bovary" (Gustave Flaubert 1857)
  34. "Pendidikan sentimental" (Gustave Flaubert 1869)
  35. "Balad Gipsi" (Federico García Lorca 1928)
  36. "Seratus Tahun Kesepian" (Gabriel García Márquez 1967)
  37. "Katresnan ing jaman kolera" (Gabriel García Márquez 1985)
  38. "Faust" (Johann Wolfgang von Goethe 1832)
  39. "Jiwa mati" (Nikolai Gogol 1842)
  40. "The Tin Drum" (Günter Grass 1959)
  41. "Gran Sertón: Veredas" (João Guimarães Rosa 1956)
  42. "Keluwen" (Knut Hamsun 1890)
  43. "Wong Tua lan Segara" (Ernest Hemingway 1952)
  44. "Iliad" (Homer 850-750 SM)
  45. "Odyssey" (Homer abad kaping XNUMX SM)
  46. "Rumah boneka" (Henrik Ibsen 1879)
  47. "Ulysses" (James Joyce 1922)
  48. "Crita cekak" (Franz Kafka 1924)
  49. "Proses" (Franz Kafka 1925)
  50. "Kastil" (Franz Kafka 1926)
  51. "Shakuntala" (Kālidāsa abad kaping XNUMX SM-XNUMX M)
  52. "Swarane gunung" (Yasunari Kawabata 1954)
  53. "Zorba, wong Yunani" (Nikos Kazantzakis 1946)
  54. "Sons and Lovers" (DH Lawrence 1913)
  55. "Wong Bebas" (Halldór Laxness 1934–35)
  56. "Puisi" (Giacomo Leopardi 1818)
  57. "The Golden Notebook" (Doris Lessing 1962)
  58. "Phio Longstocking" (Astrid Lindgren 1945)
  59. "Buku harian wong edan" (Lu Xun 1918)
  60. "Anak-anak tetanggan kita" (Naguib Mahfuz 1959)
  61. "The Buddenbrooks" (Thomas Mann 1901)
  62. "Gunung Sihir" (Thomas Mann 1924)
  63. "Moby-Dick" (Herman Melville 1851)
  64. "Karangan" (Michel de Montaigne 1595)
  65. "Crita" (Elsa Morante 1974)
  66. "Kekasih" (Toni Morrison 1987)
  67. "Genji Monogatari" (Murasaki Shikibu abad kaping XNUMX)
  68. "Wong Tanpa Kwalitas" (Robert Musil 1930–32)
  69. "Lolita" (Vladimir Nabokov 1955)
  70. "1984" (George Orwell 1949)
  71. "Metamorfosis" (Ovid, abad kaping XNUMX Masehi)
  72. "Buku gelisah" (Fernando Pessoa 1928)
  73. "Tales" (Edgar Allan Poe abad kaping XNUMX)
  74. "Nggolek wektu ilang" (Marcel Proust)
  75. "Gargantua lan Pantagruel" (François Rabelais)
  76. "Pedro Páramo" (Juan Rulfo 1955)
  77. Masnavi Rumi 1258–73
  78. "Sons of Midnight" (Salman Rushdie 1981)
  79. "Kertan" (Saadi 1257)
  80. "Wektu migrasi lor" (Tayeb Salih 1966)
  81. "Essay on blindness" (José Saramago 1995)
  82. "Hamlet" (William Shakespeare 1603)
  83. "King Lear" (William Shakespeare 1608)
  84. "Othello" (William Shakespeare 1609)
  85. "Oedipus the King" (Sophocle 430 SM)
  86. "Abang lan ireng" (Stendhal 1830)
  87. "Urip lan pendapat saka pria Tristram Shandy" (Laurence Sterne 1760)
  88. "Nurani Zeno" (Italo Svevo 1923)
  89. "Lelungan Gulliver" (Jonathan Swift 1726)
  90. "Perang lan perdamaian" (Lev Tolstoy 1865-1869)
  91. "Anna Karenina" (Lev Tolstoy 1877)
  92. "Patine Ivan Ilyich" (Lev Tolstoy 1886)
  93. "Petualangan Huckleberry Finn" (Mark Twain 1884)
  94. "Ramayana" (Valmiki abad kaping XNUMX SM-XNUMX abad Masehi)
  95. "Aeneid" (Virgil 29-19 SM)
  96. "Mahabhárata" (Viasa abad kaping XNUMX SM)
  97. "Blades of Grass" (Walt Whitman 1855)
  98. "Ny. Dalloway" (Virginia Woolf 1925)
  99. "Menyang mercusuar" (Virginia Woolf 1927)
  100. "Memoirs of Hadrian" (Marguerite Yourcenar 1951)

Panulis survey kanggo dhaptar buku paling apik ing sejarah

Pustaka kanthi buku paling apik ing sejarah

Iki minangka penulis wong sing disurvei kanggo nyiapake dhaptar kasebut 100 buku paling apik:

  • Chinghiz Aitmatov (Kirgistan)
  • Ahmet Altan (Turki)
  • Aaron Appelfel (Israel)
  • Paul Auster (Amerika Serikat)
  • Félix de Azúa (Spanyol)
  • Julian Barnes (UK)
  • Simin Behbahani (Iran)
  • Robert Bly (Amerika Serikat)
  • André Brink (Afrika Kidul)
  • Suzanne Brøgger (Denmark)
  • S. Byatt (UK)
  • Peter Carey (Australia)
  • Martha Cerda (Meksiko)
  • Jung Chang (Cina / Inggris)
  • Maryse Condé (Guadeloupe, Prancis)
  • Mia Couto (Mozambik)
  • Jim Crace (Inggris)
  • Edwidge Danticat (Haiti)
  • Bei Dao (Cina)
  • Assia Djebar (Algeria)
  • Mahmoud Dowlatabadi (Iran)
  • Jean Echenoz (Prancis)
  • Kerstin Ekman (Swedia)
  • Nathan Englander (Amerika Serikat)
  • Hans Magnus Enzenberger (Jerman)
  • Emilio Estévez (Amerika Serikat)
  • Nuruddin Farah (Somalia)
  • Kjartan Fløgstad (Norwegia)
  • Jon Fosse (Norwegia)
  • Janet Frame (Selandia Baru)
  • Marilyn Prancis (Amerika Serikat)
  • Carlos Fuentes (Meksiko)
  • Izzat Ghazzawi (Palestina)
  • Amitav Ghosh (India)
  • Pere Gimferrer (Spanyol)
  • Nadine Gordimer (Afrika Kidul)
  • David Grossman (Israel)
  • Einar Mar Guðmundsson (Islandia)
  • Seamus Heaney (Irlandia)
  • Christoph Hein (Jerman)
  • Aleksandar Hemon (Bosnia-Herzegovina)
  • Alice Hoffman (Amerika Serikat)
  • Chenjerai Hove (Zimbabwe)
  • Sonallah Ibrahim (Mesir)
  • John Irving (Amerika Serikat)
  • C. Jersild (Swedia)
  • Yasar Kemal (Turki)
  • Jan Kjærstad (Norwegia)
  • Milan Kundera (Republik Ceko / Prancis)
  • Leena Lander (Finlandia)
  • John Le Carré (Inggris)
  • Lenie Siegfried (Jerman)
  • Doris Lessing (Inggris)
  • Astrid Lindgren (Swedia)
  • Viivi Luik (Estonia)
  • Amin Maalouf (Libanon / Prancis)
  • Claudio Magris (Italia)
  • Norman Mailer (Amerika Serikat)
  • Tomas Eloy Martinez (Argentina)
  • Frank McCourt (Irlandia / Amerika Serikat)
  • Gita Mehta (India)
  • Ana María Nóbrega (Brazil)
  • Rohinton Mistry (India / Kanada)
  • Abdel Rahman Munif (Arab Saudi)
  • Herta Müller (Romania)
  • S. Naipaul (Trinidad lan Tobago / UK)
  • Cees Nooteboom (Walanda)
  • Ben Okri (Nigeria / UK)
  • Orhan Pamuk (Turki)
  • Sara Paretsky (Amerika Serikat)
  • Jayne Anne Phillips (Amerika Serikat)
  • Valentine Rasputin (Rusia)
  • João Ubaldo Ribeiro (Brazil)
  • Alain Robbe-Grillet (Prancis)
  • Salman Rushdie (India / Inggris)
  • Nawal El Saadawi (Mesir)
  • Hanan al-Shaykh (Libanon)
  • Nihad Sirees (Suriah)
  • Göran Sonnevi (Swedia)
  • Susan Sontag (Amerika Serikat)
  • Wole Soyinka (Nigeria)
  • Gerold Späth (Swiss)
  • Graham Swift (UK)
  • Antonio Tabucci (Italia)
  • Fouad al-Tikerly (Irak)
  • M. Thomas (Inggris)
  • Adam Thorpe (Inggris)
  • Kirsten Thorup (Denmark)
  • Alexander Tkachenko (Rusia)
  • Pramoedya Ananta Toer (Indonesia)
  • Olga Tokarczuk (Polandia)
  • Michel Tournier (Prancis)
  • Jean-Philippe Toussaint (Belgia)
  • Mehmed Uzun (Turki)
  • Nils-Aslak Valkeapää
  • Vassilis Vassilikos (Yunani)
  • Yvonne Vera (Zimbabwe)
  • Fay Weldon (Inggris)
  • Christa Wolf (Jerman)
  • B. Yehoshua (Israel)
  • Spôjmaï Zariâb (Afganistan)

Sawise dhaptar buku wis diwaca maneh, luwih becik disaranake kanggo wong sing ora mutusake sing pengin miwiti maca nanging ora ngerti arep nggawe ing endi ... Babagan prekara sing dakkarepake, aku bakal njupuk kauntungan saka Pameran Buku sabanjure menyang njaluk sawetara judhul buku-buku sing paling apik ing sejarah, kayadene: "Wong siro" dening Ralph Ellison, "Bocah-bocah tengah wengi" dening Salman Rushdie lan "Pangarep-arep gedhe" dening Charles Dickens. Aku duwe akeh wong liya sing maca saka dhaptar kasebut, nanging ing wektu iki minangka sing paling narik kawigaten. Sing arep diwiwiti karo endi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

13 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Guillem Gonzalez ngandika

    Dhaptar sing nyenengake. Ati-ati, amarga "Berlin Alexanderplatz" minangka judhul novel, ora mung "Berlin." Saliyane, luwih becik yen sampeyan nuduhake manawa dhaptar kasebut diatur miturut abjad miturut jeneng mburi panganggit, lan ora miturut kualitas karya.

    1.    Carmen Guillen ngandika

      Matur suwun Guillem! Wis bener, lan ya iku apresiasi sing apik babagan urutan buku. We nambah! Matur nuwun kanggo cathetan 🙂

  2.   Santiago ngandika

    Sampeyan ora bisa kejawab "Les miserables" dening Victor Hugo.

  3.   Jose ngandika

    Menarik!

  4.   Malu Ferres ngandika

    Menarik banget. Aku duwe sawetara buku kasebut lan mesthine aku wis maca.
    Aku ora nemokake sing apik banget ing dhaptar iki.
    Sawetara Collet, saka sadulur Bronte. Aja nganti wong liya nyalin, supaya dheweke pundung.
    Iki dudu dolanan, nanging olahraga kanggo nambah otak.
    Lan saiki aku luwih jelas endi sing bakal dituku sabanjure.
    Matur nuwun banget.

  5.   Rodrigo ngandika

    Rahasia Laah uga ora ilang!

  6.   Jenaro Carpio ngandika

    Gedhe. Buku »Pablo,» dening W. Wangerin. » Wong sing seneng segawon »dening L. Padura,.» Ironfire »dening David Ball.,» Beyond the cakrawala »J.Aguirre Lavayen» crita fiksi pungkasan iki babagan panemuan Kali Amazon, lan penaklukan Peru, lan meh Pungkasan «Rapat pungkasan» Sandor Maray ». lan uga kanggo ngrampungake sejarah nalika maca kanthi nyenengake

  7.   jorge escobar ngandika

    Kabeh apik banget ... maca paling ora 30 kasebut bakal angel ... digawe saka sawetara panulis Spanyol. Tagore saka India. Suket drum timah kothak sarung tangan lan utamane Kitab Suci sing kanggo akeh panulis minangka dhasar sastra. Judhul kasebut nuduhake 100 buku kabeh wektu, njlentrehake manawa mung tundhuk karo literatur. Luwih becik diajokake kanggo maca paling ora siji buku dening panulis sastra paling apik

  8.   Vincent ngandika

    Ora ana sing teka: Alejandro Dumas, Victor Hugo, Ruben Darío, lan liya-liyane. Aku propose dhaptar sewu buku !!!

  9.   Moises luciano ngandika

    ING DAFTAR KANGGO SING PESEK SADAYANA NGANGGO BUKU KANGGO KANGGO DITUTUP, Nanging IKI IKI LATIHAN ALAM. Sanajan aku mesthi seneng maca, aku mung maca 35 saka dhaptar kasebut.

  10.   Magalis Gomez ngandika

    Aku seneng karo dhaptar kasebut. Nalika sinau, aku maca sawetara. Aku saiki kudu milih sawetara.

  11.   Leonardo ngandika

    dhaptar kasebut salah, sampeyan ora nemtokake manawa ora rangking
    amarga penulis padha menehi Don Quixote judhul "buku paling apik ing sejarah"
    lan ing dhaptar iki katon ing nomer 17

  12.   Indira Aranguren ngandika

    Menarik banget yen ing sawijining kaca ing basa Spanyol kaya iki, dheweke nerbitake dhaptar 100 buku paling apik lan penulis sing konsultasi kanggo tujuan kasebut ora ana siji-sijine wong Hispanik-Amerika kajaba loro utawa telu wong Brasil sing dianggep Amerika Latin. Aku mikir dheweke kudu nyakup luwih akeh penulis Amerika Latin ing pitakonane.

bool (bener)