10 pethikan babagan segara sing ditemokake ing literatur

Akeh panulis sing kepengin banget karo segara, kalebu abdi sing setya iki. Hubungan intim, sanajan kala-kala nyata, sing nuwuhake kita menyang banyu sing teka kabeh, sing nggawe mitos lan legenda, sing ing gisik katon katon lan misteri sing, dhewe, samodra kasebut ing karya seniman sing lunga saka Shakespeare nganti Virginia Woolf, saka Pablo Neruda nganti Gabriel García Márquez.

Mupangate musim panas sing lagi wae dibukak, aku ngajak sampeyan nggambarake lan nyegerake dhewe 10 pethikan babagan segara sing ditemokake ing literatur.

Kali iku ana ing njero awake dhewe, segara ngubengi kita ing endi wae;
Segara minangka ujung bumi uga granit
Nganti sing teka, pantai sing diluncurake
Sampel saka gaweyan liyane sing luwih primitif
Iwak laut, limulus, baline paus;
Kolam renang nyedhiyakake penasaran
Alga sing paling alus lan anemon segara.
Buwang kerugian kita menyang udhara, web sing suwek,
Potongan pot lobster, dayung rusak
Lan tim alien sing mati. Segara wis akeh swara,
Akeh dewa lan akeh swara.

The Salvages Garing, dening TS Eliot

 

Oalah, aku pengin sampeyan tetep ing kene, ing kunci sing unik iki, 157 mil saka Miami lan mung 90 saka Kuba, ing tengah segara, kanthi angin sing padha saka ing kana, warna sing padha ing banyu; lan tanpa musibah.

 Pungkasan crita, dening Reinaldo Arenas

 

"Limang ambane dununge bapakmu, 
balungé digawe karang; 
iku mutiara sing dadi mripate. 
Ora ana barang ing awake sing wis bosok, 
sanajan segara ngowahi 
dadi sing sugih lan aneh. 
Nimfa, saben jam, muni lonceng. " 

Tempest, dening William Shakespeare

 

Segara. Segara.
Segara. Mung segara!
Napa sampeyan nggawa kula, bapak,
menyang kutha?
Napa awakmu digali aku
saka segara?
Ing impen, ombak pasang
iku narik atiku.
Aku pengin njupuk.
Bapak napa sampeyan nggawa kula
nang kene

Segara. Segara, dening Rafael Alberti

 

Limang ambane dununge bapakmu, 
balungé digawe karang; 
iku mutiara sing dadi mripate. 
Ora ana barang ing awake sing wis bosok, 
sanajan segara ngowahi 
dadi sing sugih lan aneh. 
Nimfa, saben jam, muni lonceng. 

Tempest, dening William Shakespeare

 

Segara bakal dak kuping. Kelopak putih bakal peteng karo banyu segara. Dheweke bakal ngambang sedhela banjur klelep. Nggawa ombak aku bakal tiba ing ndhuwur.

Las Olas, dening Virginia Woolf

 

Aku butuh segara amarga mulang:
Aku ora ngerti apa aku sinau musik utawa eling:
Aku ora ngerti manawa gelombang kasebut tunggal utawa jero
utawa mung swara serak utawa sumunar
asumsi iwak lan kapal.

Segara, dening Pablo Neruda

 

Lan Eldar ujar manawa gema Musik Ainur isih urip ing banyu, luwih akeh tinimbang zat liyane ing Bumi; lan akeh Bocah-bocah Ilúvatar isih ngrungokake swarane Segara, sanajan dheweke isih durung ngerti apa sing dirungokake. "

Silmarilion, dening JRR Tolkien

Dheweke nyawang segara lan nyadari yen dheweke kesepian.

Wong Tua lan Segara, dening Ernest Hemingway

 

Ing sawijining wengi ing wulan Maret tekan kutha kasebut, asale saka segara, mambu mawar sing mung dirasakake dening pedunung lan mung loro sing yakin, Tobías, wong enom, lan Petra, wanita tuwa.

Segara wektu sing ilang, dening Gabriel García Márquez.


Segara wis nresep awake sing winates, nanging nglelehake tanpa wates jiwane.

Moby Dick dening Herman Melville

Apa kutipan liyane babagan segara sing ditemokake ing buku sing bisa sampeyan pikirake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Diana ngandika

    "Segara katon minangka salah sawijining perkara sing paling apik sing wis dideleng nganti saiki. Ukurane amba lan jero, luwih saka sing dak bayangake. Owahi warna, wujud, ekspresi miturut wektu, wektu lan papan.
    Babad manuk sing angin jagad, Haruki Murakami

  2.   jacky ngandika

    Kabut lan segara layar, ora liya !!! rumangsa sepi, lan jagad sampeyan ana ing sisihmu,

bool (bener)