Planeta Award 2018: Kita nyritakake babagan karya finalis.

Presseta Planeta Prize 2018: Iki minangka 10 novel ing antarane sing dadi juara lan finalis.

Presseta Planeta Prize 2018: Iki minangka 10 novel ing antarane sing dadi juara lan finalis.

Dina iki, presiden klompok Planeta lan juri saka Award Planet 2018 dheweke wis mbukak plot saka 10 novel finalis ing sawijining konferensi pers sing dianakake ing Palacio de San Pau, ing kana Actualidad Literatura ana.

Ing taun 2018 iki, tema novel finalis wis entuk giliran penting sawise 65 edisi Hadiah Planeta. Novel Sejarah lan Perang Sipil taun iki menehi novel karo protagonis wanita. Ing sepuluh finalis, kita nemokake novel detektif kanthi kabeh jinis (kanthi humor, fiksi ilmiah, psikologis lan sejarah) lan fiksi ilmiah liyane. Uga novel finalis:

Pamit, dening Sandra Glaser (jeneng samaran)

Saga kulawarga sing cepet banget. Crita perjuangan, ngatasi lan kaslametané telung generasi wanita saka kulawarga sing padha, sing kegila-gila karo tokoh lanang sing ora sopan, lan ing endi narator nyoba ngerti jaman biyen supaya bisa cocog karo jaman saiki.

Kekerasan gender saka Paulina Ayerza (jeneng samaran)

Novel sing transgressive, kanthi crita lesbi lan pungkasane kaget. Sawise ngerti babagan seda wanita sing dadi tresna banget, sawijining pelukis Argentina sing manggon ing Paris nyritakake cobaan sing dialami lan hubungan dominasi lan penolakan sosial sing angel sing ditemtokake ing antarane wong loro kasebut.

Nggoleki Langit Silent, dening Elena Francis (jeneng samaran)

Sensai sci-fi. Cahya sing misterius, sing ilmuwan ora bisa nemokake panjelasan, katon ing langit. Nanging, konsekuensine bakal diwujudake: macem-macem wong ing saindenging jagad wiwit nuduhake kenangan, nandhang ngipi elek lan gegandhengan urip.

The Rise, dening James Sussex (jeneng samaran)

Muncul wanita sing nggumunake ing jagad lanang sing melu perjuangan kanggo kekuwatan politik lan sing nganggep kepemimpinan mung duweke. Protagonis kanthi trampil bakal manuver kanggo nggayuh tujuane.

Seni uwal, dening Daniel Tordera.

Dystopia sci-fi, ing endi patang kenalan lawas tangi ing kamar tertutup mung siji kothak. Ing njero pistol, telung peluru lan cathetan, sing ngumumake yen mung siji sing bisa urip. Dheweke kudu setuju, mutusake sapa sing bakal tetep urip lan nglalu ing sabanjure.

The Cherry Tree Shadow, dening Ariane Onna (jeneng samaran)

Ing sawijining kutha ing negara Basque Prancis, ana kedadeyan sing nggegirisi supaya kabeh wong kaget: Apa sing bisa nyebabake wanita sing katon seneng bisa mungkasi lan putrine sing umure wis luwih saka setaun? Iki minangka misteri sing bakal dicoba narator, ngerteni napas lan kasepen sing diwenehake ibu.

Sing Kalah, dening María Díez García

Crita saka rong karakter antagonis sing nyebrang lan nyampur tanpa ngerti. Dheweke, dadi profesional lan dheweke, kajaba pakaryan sing khas, urip normal; dheweke, detektif pribadi sing spesialisasi ing infidelities lan investigasi kasus pembunuhan.

Istana Modernis San Pau: Tahap pakurmatan kanggo presentasi karya finalis kanggo Hadiah Planeta 2018.

Istana Modernis San Pau: Tahap pakurmatan kanggo presentasi karya finalis kanggo Hadiah Planeta 2018.

Mate Hatshepsut (jeneng samaran)

Novel detektif sejarah. Valencia, S. XVI: wanita nemokake kodhe catur modern pertama ing donya. New York, abad kaping XNUMX: dhokter melu nggoleki kodhe iki. Penyelidikan bakal nggawa dheweke menyang Valencia, ing kana dheweke bakal nemokake masa lalu sing peteng lan saiki sing keruh.

Angela dening Leticia Conti Falcone

Panulis kondhang iki metu saka genre sing biasane nganggo novel kriminal gaya Raymond Chandler klasik. Pati wong Uruguay sing enom, sing pengin mbenerake teks lan nulis crita ireng, nggawe komisaris Piedrahita tumindak maneh, nemokake manawa wanita kasebut pancen diracun. Nanging sapa sing duwe sebab kanggo mateni dheweke?

Kekasihé Janda Ireng, dening Ray Collins (jeneng samaran)

Novel ireng kanthi humor. Mlaku asu Argentina melu ing kasus Janda Ireng, sawijining males ukum sing mateni klien perek. Dheweke curiga karo sawetara wanita, nanging pungkasane nemokake manawa iku ora liya minangka penutup kanggo bisnis teduh sing ana gandhengane adhine.

Karya apa sing bakal dadi juara lan finalis Hadiah Planet 2018? Bets diijini. Sesuk tanggal 15 Oktober 2018, dina Saint Teresa, kaya saben Oktober suwene 65 taun, kanggo ngurmati Teresa, garwane pangadeg, misteri kasebut bakal dicethakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.